Politikere fordømmer angrebet i Paris

Politikere fordømmer angrebet i Paris

Terrorangrebet i Frankrig fandt sted i formiddag og blev udført af tre maskerede personer. Gerningsmændene er fortsat på fri fod.

12 personer har mistet livet, mens omkring 20 er såret i forbindelse med skyderi på det franske satireugeblad Charlie Hebdo i centrum af Paris i dag.

To af de dræbte er politibetjente. Tre sårede svæver mellem liv og død, efter at en af de hårdest kvæstede er omkommet, hvorfor dødstallet er opjusteret fra 11 til 12.

Det bekræfter kommunikationschef ved politiet i Paris, Xavier Castaing og den franske præsident Francois Hollande.

Den danske politiker Nikolaj Villumsen er rystet over skyderiet på det franske satireugeblad Charlie Hebo i centrum af Paris i dag: ”Angrebet på den franske satire avis Charlie Hebdo er dybt forfærdeligt og skal på det kraftigste fordømmes. Mine tanker går til ofrene og deres familier,” siger han til Nûdem.

Den danske statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) fordømmer attentatet, der har kostet mindst 12 personer livet og såret over 20 personer. ”Frankrig er blevet ramt af et terrorangreb. Helt forsvarsløse og uskyldige mennesker er blevet ofre i, hvad der tegner til at være et angreb på ytringsfriheden. Jeg vil gerne udtrykke min sorg, forfærdelse og vrede over hændelserne i Paris. Og jeg fordømmer de gerningsmænd, som står bag det brutale og hensynsløse angreb,” skriver hun i en pressemeddelelse.

Indland