Pressemeddelelse fra HDP vedrørende Rojava

Pressemeddelelse fra HDP vedrørende Rojava

Pressmeddelelse fra HDP angående krigen i Nordsyrien/Rojava.

”Det mest presserende behov i Syrien er at starte en demokratisk dialog og forhandlingsproces, der inkluderer alle parter mod afslutning af borgerkrigen i landet.

Og den største trussel er en ny militær intervention. Derfor er det faktum, at AKP-MHP-regeringen har fremsat en ny militær invasion mod det nordlige og østlige Syrien. Det er et ekstremt farligt og forkert skridt. Dette trin sigter ikke mod at bevare Syrias territoriale integritet eller opbygge et demokratisk regime, men operere på syrisk territorium og ændre dets demografiske struktur. Selve interventionen og dens målsætninger vil være i strid med de mest grundlæggende principper i folkeretten. Folkene i det nordlige Syrien, som ofrede titusinder af mennesker og modsatte sig for deres frihed i kampen mod IS, står nu igen med trusler og kaos. Ikke kun kurderne, men også araberne, turkmensere, assyrere, armenere og ezidier, der bor i regionen, er i stor fare.

Yderligere, hvis IS-fangerne bliver leveret til AKP-MHP-regeringen, og ansvaret for at håndtere dem er givet til Tyrkiet som nævnt i erklæringen fra Det Hvide Hus, vil det udgøre en alvorlig trussel og problem for vores land. Dette skridt vil også skabe mulighederne for IS til at omorganisere og trække regionen tilbage i dybt mørke, som det var i 2014.

Vi opfordrer alle de internationale enheder, der er involveret i det syriske spørgsmål, først og fremmest FN, til at tage ansvar over for denne situation, der er i strid med international lov, og som udgør en øjeblikkelig risiko for en ny krig. En sådan militær intervention betyder mere undertrykkelse af samfundet i Tyrkiet, flere økonomiske byrder, fattigdom og en uddybende krise.”

Nordsyrien NYHEDER