PYD: ”Fortsæt med at støtte kurdernes kamp mod ISIS”

PYD: ”Fortsæt med at støtte kurdernes kamp mod ISIS”

I den forgangne uge afholdte PYD (Det Demokratiske Enhedsparti) sin 6. partikongres. På kongressen blev medformand Salih Müslüm og medforkvinde Asya Abdullah genvalgt. PYD havde inviteret partier fra Kurdistans fire dele, og der deltog også to repræsentanter fra Enhedslisten til kongressen.

Kongressen foregik som forventet godt og forventeligt med nogle klare budskaber og fokuspunkter. PYD understregede den fortsatte kamp mod ISIS, som stadig er meget relevant for regionens sikkerhed og fremtid. PYD opfodrede til, at Vesten fortsatte sin støtte til de kurdiske styrker fra YPG og YPJ, og evt. også bidrog med landtropper, da det var den vej man lettest fik ram på ISIS.

PYD kæmper stadig for et demokratisk Syrien, hvor alle etniske grupperinger og mindretal, kulturer og religioner er repræsenteret, da det gælder om at alle bliver hørt.

PYD-medformand Salih Müslüm sagde: “PYD’s samfundsmodel er bygget op omkring modellen om ”Demokratisk Konføderalisme” og indebærer kort fortalt en demokratiske model, hvor der blandt andet er fokus på mangfoldighed, økologi og kvindefrigørelse. PYD ønsker, at man i et demokratisk Syrien opretter demokratiske kantoner (red. regioner/dele som i Schweiz), således vil alle blive hørt og accepteret i deres forskellighed. I Rojava som er de kurdiske områder i Syrien har man allerede i en vis grad, som det nu kan lade sig gøre, etableret denne Demokratiske Konføderalisme.”

PYD ser denne samfundsmodel, som fremtiden for hele regionen og evt. også for Mellemøsten, fordi der befinder sig så mange kulturer og folkeslag i området, og således vil alle føle sig værdsat og accepteret i de områder de befinder sig i.

Kurderne kan bekæmpe ISIS

Kurderne i Rojava og Sydkurdistan har bevist, at de kan bekæmpe ISIS og derfor skal de ikke svækkes, som det der sker i Tyrkiet pt. Det er vigtigt, at Tyrkiet stopper sine angreb mod kurderne i Tyrkiet og i stedet for hjælper de allierede og kurderne i Rojava i kampen mod ISIS, nemlig vores alles fælles fjende. En fjende som ikke accepterer og respekterer de demokratiske spilleregler, og som for alt i verden vil undgå at demokratiet bliver udbredt Mellemøsten.

Eksempelvis befriede YPG- og YPJ-styrker fornyelig (tilbage i maj-måned) over 200 landsbyer og byer fra ISIS; og det er endnu et tegn på deres styrke. Endvidere så man før det kurdernes befrielse af Kobane tilbage i 2014 og efterfølgende erobringen af den strategiske grænseby Gri Spi /Tel Abyad. Gri Spi var byen, hvor ISIS fra Tyrkiet kom direkte til sin hovedby Raqqa med alt deres logistik.

Indland NYHEDER