SF-formand: Vi støtter HDP til det kommende parlamentsvalg i Tyrkiet

SF-formand: Vi støtter HDP til det kommende parlamentsvalg i Tyrkiet

Kurdisk Forum arrangerede i samarbejde med Feykurd et folkemøde under overskriften “Stop Undertrykkelsen i Tyrkiet – for et frit og fair valg”, som fandt sted i går den 25. september kl. 13:00-15:00 på Christiansborg Slotsplads, hvor Nûdem var til stede.

Blandt talerne var HDP’s medformand Selahattin Demirtas, udenrigsordfører for Enhedslisten Nikolaj Villumsen, SF’s formand Pia Olsen Dyhr og Senam Mohamad, medformand for Den Kurdiske Bevægelse For Et Demokratisk Samfund (TEV – DEM) i Rojava/Nordsyrien.

Formanden for SF, Pia Olsen Dyhr, påpegede i sin tale, at hendes parti håber på, at HDP får et godt valg til det kommende parlamentsvalg i Tyrkiet. Hun synes, at det er vigtigt for befolkningen i Tyrkiet og vigtigt for danskere, at Tyrkiet med Erdogan-regeringen kommer på demokrati sporet.

Desuden mener SF’s formand, at kurderne er de stærkeste til at skabe sikkerhed og udvikling samt give modstand mod IS’ fremmarch. Det er vigtigt at bakke kurderne op med landstøtte og luftstøtte.

Folkemødet havde til formål at udvise solidaritet med de demokratiske kræfter i Tyrkiet, der atter skal kæmpe for et frit og fair valg ved genvalget den 1. november. Lige nu befinder Tyrkiet sig nemlig på randen af en borgerkrig, hvor folkevalgte kurdere fængsles, civile likvideres af sikkerhedsstyrker, kurdere og deres arbejdspladser angribes af højre nationalister i hele landet, og hvor HDP’s partibygninger bliver udsat for hærværk af AKP-tilhængere og nationalister.

Indland NYHEDER