To HDP ministre smækker med døren og siger stop

To HDP ministre smækker med døren og siger stop

De to HDP (Folkets Demokratiske Parti) ministre, EU-ministeren Ali Haydar Konca og Udviklingsministeren Müslüm Doğan som var med i den midlertidige regering op til valget den 1. november er begge stoppet som ministre med øjeblikkelig virkning. I en skriftlig pressemeddelselse udsendt af det tyrkiske Premierministerium står der blandt andet “Under et møde i Ministerrådet har EU-ministeren Ali Haydar Konca og Udviklingsministeren Müslüm Doğan sagt deres stillinger op.”

I pressemeddelelsen fremgår det at den tyrkıske Premierminister Ahmet Davutoğlu har accepteret fratrædelsen og takket begge ministre for at have været med i den midlertidige regering, som er et forfatningsmæssig krav, der siger at landet skal regereres af en midlertidig regering, hvis der bliver udskrevet genvalg. Endvidere står der i pressemeddelelsen, at Ahmet Davutoglu vil udpege nye ministre i den nærmeste tid.

“Vi kunne ikke være med i en regering, der fjernstyres af Paladset”

Ministrene har i dag udsendt en pressemeddelelse på HDPs officielle hjemmeside, hvor der afslutningsvis står: “Vi har indtil i dag engageret os i den opgave vores parti har givet os for at være en del af kampen for fred, demokrati, lighed, frihed og retfærdighed. Vi er nået til et punkt, hvor AKP-regeringen som kontrolleres fuldstændigt af ‘Paladset’ (Præsident Erdogan) har tabt masken og dets sande ansigt er kommet frem. AKP regeringen, som lever af krig, kaos, menneskeliv og som ikke holder sig tilbage for at legitimere angreb på gravpladser, moskeer, bedesteder for alawitter og ikke mindst drab på børn og spædbørn, som vi så i byen Varto. Vi – begge HDP ministre – har i samråd med vort partis kompetente organer besluttet at fratræde AKP’s midlertidige regering.”

Indland NYHEDER Udland