PYD: Vi anmoder udenrigsministeren om at træde i karakter

PYD: Vi anmoder udenrigsministeren om at træde i karakter

Det prokurdiske socialistiske parti PYD´s repræsentation i Danmark opfordrer den siddende dansk udenrigsminister om at træde i karakter og udvise såvel humanitær som politisk ansvar over for gårdsdagens terrorangreb mod civile i den kurdiske by Kobane i Rojava (Nordsyrien). I en pressemeddelse udsendt d.25.6.15 oplyser PYD i Danmark, at de samtidig har  en forventning om, at dette uklare engagement fra tyrkisk side omgående bringes for offentlighedens skue.

Læs også:Villumsen spørger Lidegaard om der er samarbejde mellem Tyrkiet og IS

I pressemeddelelsen lyder desuden:

“I skrivende stund er kurdere landet over i sorg og foragt over terrorangrebet i opstandens by Kobane tidlig i morges. Grænsen til naboen Tyrkiet, som har været præget af humanitær krise siden befrielsen af Kobane som følge af de tyrkiske myndigheders embargo, blev døren til en massakre med hidtil 52 døde og over 100 sårede. Seneste udmelding fra kurdiske myndigheder er, at mere end 30 terrorister er dræbt af de kurdiske styrker, mens enkelte kampe fortsat bluser i byen.

Vi fordømmer på det kraftigste dette modbydelige angreb fra historiens hidtil mørkeste kræfter, og anmoder den danske offentlighed om at rette blikket imod NATO-allierede Tyrkiets gøren og laden i området.

Flere spørgsmål står ubesvaret, men vigtigst af alt er, hvordan Da’esh (ISIS) kan bringe flere biler og motorcykler gennem den militært bevogtet grænsepost, når Tyrkiet ellers i flere måneder har hævdet, at grænsen skal holdes lukket for den nationale sikkerhed? Det er selvsamme grænse, som har været strengt lukket for humanitær bistand, journalister, NGO’er, mm.”

 

Indland NYHEDER Udland