PYD’s Hesen: Vi er altid klar til at forhandle med Damaskus

PYD’s Hesen: Vi er altid klar til at forhandle med Damaskus

PYD-medformand Shaoz Hesen taler om de nye aftaler og alliancer i regionen, Genève-forhandlingerne og om den autonome administration i Rojava vil indlede forhandlinger med Damaskus.

Hvordan ændrede dine forbindelser med USA og Rusland sig efter, at USA trak sigt tilbage fra regionen?

Vi har gode forhold til alle i regionen. Der er et kurdisk problem i Syrien, alle burde se dette og finde en løsning på dette. Hvad angår, hvordan man finder en løsning, er udgangspunktet, at rettighederne for alle befolkninger i regionen, dvs. deres identitet, kultur, sprog, administration, politisk status og selvstyre skal tildeles gennem lige rettigheder. Dette bør gøres i et demokratisk Syrien.

I dag står vi over for et politisk problem. Da der ikke er nogen løsning på dette problem, angriber invaderende styrker som den tyrkiske stat regionen ved enhver lejlighed.

Internationale styrker siger, at ”Tyrkiet er en stat, og vi har vores strategiske partnerskab med det. Derfor skal vi være forsigtige”. Men disse daglige forhold er ikke længere acceptabelt.

Det hævdes, at USA er vendt tilbage til nogle af regioner, er det sandt?

De Forenede Stater havde besluttet at trække alle soldater tilbage, nogle af dem har faktisk trukket sig tilbage. Senere ændrede den amerikanske præsident Trump sin beslutning og sagde: “Vi vil blive i regionen.”

Vi tror, ​​at USA vil forblive i regionen på grund af olien. De ønsker ikke, at olien falder i hænderne på IS, eller måske i hænderne på Damaskus-regimet eller Iran.

Det ser ikke ud til, at USA vender tilbage til de områder, hvor regimet er placeret. Men det ser ud til, at de vil forblive i regionen og være i visse områder.

Møderne i De Forenede Nationers sponsorerede syriske forfatningsudvalg finder sted i Genève. Som før blev repræsentanter for den autonome administration ikke inviteret til disse møder. Hvordan vurderer du denne situation?

Krisen i Syrien vil aldrig blive løst på denne måde. Der er ingen løsning uden os i Genève. Det er et ensidigt perspektiv og giver ikke en løsning. Hvis der er en løsning, skal den dække alle parter, der er involveret i denne konflikt.

Vi er de eneste kræfter, der ønsker et demokratisk Syrien, men vi er ikke ved bordet. Vi har gentagne gange erklæret, at der ikke er nogen løsning i Syrien, hvis vi ikke alle er ved bordet.

Hver gang du ikke er ved bordet skyldes det Tyrkiet. Tror du på det?

I dag ønsker Astana-gruppen, Tyrkiet, Iran og Rusland, at gøre alt, hvad de vil på vegne af Syrien, men med deres egne kontrolmetoder. Denne tilgang bringer aldrig en løsning, især hvis Tyrkiets voldelige og fjendtlige tilgang fortsætter.

Bestod din aftale med regimet kun i at sende regimets tropper til grænsen eller vedrørte den også andre spørgsmål?

Rusland arrangerede vores møde med regimet. Vores aftale handlede kun om regimekræfterne, der skulle til grænsen, men vi siger altid, at vi er åbne for dialog med regimet.

NYHEDER