Ransagning for at dele YPG- og YPJ-flag på sociale medier

Ransagning for at dele YPG- og YPJ-flag på sociale medier

Den tyske akademiker Kerem Schambergers hjem blev ransaget af det tyske politi, fordi han på de sociale medier havde delt billeder af de kurdiske YPG- og YPJ-styrker. Kerem Schamberger udtalte efterfølgende, at det tyske politi handlede som om, at de var Erdogans højre hånd.

Schamberger udtalte ligeledes, at en af de politibetjente, der var med til ransagningen var en tyrkisk nationalist. 190 personer som har delt Schambergers billeder er også blevet indkaldt til afhøring af myndighederne.

Tilbage til den 2. marts havde det tyske indenrigsministerium forbudt 33 kurdiske symboler, deriblandt de heroiske YPG- og YPJ-styrkers flag, styrker som stadig den dag i dag ḱæmper imod IS.

Anklagerne mod Kerem Schamberger går på, at han på 4 forskellige datoer har delt PYD-, YPG- og YPJ-flag. Schambergers telefon og laptop blev også konfiskeret ved ransagningen

Kerem Schamberger sagde følgende:

“Jeg er tidligere blevet indkaldt til afhøring på grund af mine delinger på de sociale medier og derfor kommer denne ransagning ikke bag på mig. Det at man forstyrre mig kl. 06:00 om morgenen viser, at man nærmest handler på vegne af Erdogan. Jeg sagde også til politiet, at de var medansvarlige som Erdogan, da de med denne handling accepteret hans diktatur”.

Schamberger undrede sig samtidig over, hvad de mennesker som havde flygtet fra IS ville tænke, eftersom frihedskæmperne og redningsfolkene fra YPG- og YPJ-styrkernes flag var blevet forbudt i Tyskland. Dette skabte også et dilemma og et troværdighedsproblem over for de mennesker som havde flygtet fra IS og deres tro på retfærdighed, fortsatte Schamberger med at udtale.

Kilde: Yeniozgurpolitika.org

Indland NYHEDER Udland