Reşqelas: 450 mennesker dør hvert år som følge af luftforurening

Reşqelas: 450 mennesker dør hvert år som følge af luftforurening

Ifølge World Air Pollution Report for 2021, som analyserer luftforureningsniveauerne i 117 lande og 6475 byer verden over, ligger det nordlige Kurdistan og Tyrkiet på en 46. plads. 

Den kurdiske by Reşqelas

I den kurdiske by Reşqelas, som ligger i det nordlige Kurdistan, er antallet af kræfttilfælde steget markant over de seneste ti år på grund af luftforurening.

Habib Eksik, som er læge og parlamentsmedlem for HDP, kommer fra Reşqelas. Han ser miljøforurening som årsag til sygdommene og oplyser, at 450 mennesker dør hvert år som følge af luftforurening.

“Antallet af nyfødte med handicap er stigende, børnedødsfald forekommer, og livet for dyr og andre levende væsener er truet. Ifølge en rapport fra Clean Air Right Platform (THHP) dør hvert tredje i Reşqelas af luftforurening,” siger Eksik.

Luftforurening bliver forværret

Eksik klager over, at regeringen i Ankara ikke bekæmper luftforurening i Reşqelas.

”I næsten alle familier er der nogle, der enten er syge eller er døde af kræft eller luftvejssygdomme. Fødslen af ​​spædbørn med handicap og spædbørnsdødelighed er steget. Luftforurening forårsager mange sygdomme som kræft og luftvejssygdomme,” siger Eksik.

Kilde: Firatnews.com

Natur / Bæredygtigehed NYHEDER