Retssagen mod Demirtas

Af Eva Flyvholm

I dag var jeg ved fængslet udenfor Ankara for at observere retssagen mod Selahattin Demirtas, formand for det venstreorienterede parti HDP. Jeg fik ikke lov at komme ind, selv om jeg er parlamentsmedlem og havde mit fine pas med.

Men det er vigtigt, at vi er her, for i Tyrkiet sidder over 40.000 mennesker som politiske fanger. Det er politikere, men også journalister, menneskerettighedsforkæmpere og andre der vil politisk forandring.

Jeg er dybt bekymret for, hvordan det ser ud med menneskerettighederne i Tyrkiet, og det er så hjerteskærende at Demirtas, en politisk kollega som jeg har mødt i Danmark, nu sidder fængslet og står til 142 år, fordi han blev for populær og kom i vejen for Erdogan.

Det bliver så tydeligt, når man står i kulden foran fængslet, at menneskerettigheder og demokrati er afgørende. Det er også derfor jeg er her som repræsentant for Folketinget.
Og fordi Demirtas og de andre politiske fanger, fortjener frihed og retfærdighed.

Forfatteren er selv ansvarlig for sine holdninger, som ikke nødvendigvis repræsenterer redaktionens synspunkter.

DEBAT NYHEDER