Rojava University underskriver 5-årig aftale med Washington State University

Rojava University underskriver 5-årig aftale med Washington State University

Rojava University har underskrevet en aftale med Washington State University om at fremme videnskab, kultur og sundhed.

Aftalen er blevet underskrevet gennem Kurdistan Organisation (KAID), der er blevet etableret i Washington, fortæller Gulistan Sîdo, der leder Rojava Universitets kontor for udenlandske forbindelser: “KAID ønsker at hjælpe kurdiske institutioner i alle fire dele af Kurdistan, men især i Rojava.”

Hun angiver, at forhandlingerne op til aftalen blev gennemført af tre parter og tilføjer: “Der er blevet afholdt møder mellem Kurdistan Organisation (KAID), Rojava Universitets Health Fakultet for sundhed og Washington State University’s Fakultet for Billedkunst.”

Gulistan Sîdo fremhæver, at Washington State University er et af de ældste universiteter i USA, og tilføjer: ”Vi underskrev aftalen online med et officielt møde mellem de tre parter den 24. januar 2021. Aftalen blev underskrevet for både at fremme uddannelse og forskning. Samtidig er der opnået enighed om fælles master- og Ph.D.-programmer ”.

Endvidere vil parterne også arrangere workshops sammen, og særlige projekter vil blive finansieret af Washington State University.

Aftalen gælder i 5 år og kan fornyes.

Gulistan Sîdo angiver, at et studenterudvekslingsprogram også vil blive implementeret mellem universiteterne: ”Universiteterne vil samarbejde om at forberede specielle programmer. Washington State University har mange internationale programmer, og 30% af de studerende kommer fra en udenlandsk kvote. Vi har udarbejdet et udkast til program, der inkluderer bevarelse af folklore, kultur og historie i Rojava, der skal præsenteres for Washington State University. Hvis programmet godkendes, nedsættes der nogle fælles arbejdsgrupper. Senere vil dette arbejde blive offentliggjort på tryk. ”

Gulistan Sîdo fortæller, at de studerende vil udgive et fælles magasin sammen, og at projektet også vil blive støttet økonomisk af det amerikanske udenrigsministerium.

Hun tilføjede, at med denne aftale er vejen åbnet for at Rojavas Universitet kan blive officielt anerkendt over hele verden. “Projektet vil også anerkende universitetsstudenternes officielle eksamensbeviser og levere tjenester i fremtiden. Washington State University har en positiv tilgang til vores universitet.”

Siden etableringen af ​​Rojava University har mange universiteter rundt om i verden underskrevet aftaler. Det gælder f.eks. Universitet Emden/Leer i Tyskland, Parma Universitetet i Italien, University of California og Kurdisk Center for kulturminder i  Sulaymaniyah, Irak.

Kilde: Anonymous, 2021: Rojava University signs 5-year agreement with Washington University. ANF, 7. Marts 2021.

Oversættelse: Jesper Brandt

NYHEDER