Rojavas tre kantoner skal forenes

Rojavas tre kantoner skal forenes

YPJ-kommandanten Deniz udtalte over for Firatnews, at man var klar til at forene Rojavas tre kantoner.

Efter at have befriet den strategisk vigtige by Kobanê var YPG- og YPJ-guerillastyrkerne gået i gang med at befri de omkringliggende landsbyer og man ville ikke stoppe her. Kommandanten Deniz fra de kvindelige YPJ-guerillastyrker er ikke i tvivl om deres egen styrke, da man havde vist den ved både Kobanê og Sêngal. ”Inden for kort tid vil I få nyheden om, at samtlige landsbyer omkring Kobane er befriet. Vi vil forsvare alle de kurdiske områder, som bliver angrebet og truet. Vi vil sørge for fred og demokrati i vores områder og i sidste ende vil vi samle Rojavas’ tre kantoner. Med vores kampgejst og engagement kan vi komme langt og det ved alle vores fjender også at vi kan, for vi kæmper med hjertet og for retfærdighed. Vi ønsker at danne et samfund, hvor alle folk, minoriteter, kulturer og religioner kan samles, og hvor fokus er på den demokratiske model. Denne demokratisk kurdiske model er pt. ikke gældende i Mellemøsten, men vi skal nok sørge for at den først implementeres i de kurdiske områder og efterfølgende vil det forhåbentlig påvirke resten af Mellemøsten i en mere demokratisk og human retning,” sagde Deniz til Firatnews.

Strategisk overlegne

Kurdernes heroiske 134-dages modstand i byen Kobanê er et klart eksempel på kurdernes styrke og ikke mindst et deres ønske om at ofre alt for friheds- og modstandskampen. Generobringen af de omkringliggende landsbyer bliver udført ved at angribe fra landsby til landsby. Målet med at angribe ISIS var blandt andet at overrumple dem og denne strategi ser ud til at holde. ISIS har med deres angreb mod Kobanê mistet mange mand og det vil de fortsætte med, hvis de frem over angriber kurdiske områder, tilføjede Deniz.

YPJ-kommandanten Deniz sagde også, at nogle af ISIS-krigerne flygtede over grænsen til Tyrkiet, og at man godt vidste, at de fik støtte fra de tyrkiske myndigheder, samt at det selvfølgelig var en meget bekymrende tendens. ”ISIS prøver med alle midler at forsvare de omkringliggende landsbyer, men desværre for dem er de kurdiske styrker dem strategisk og taktisk overlegne og det fører til, at kurderne erobre landsbyerne tilbage. De steder, som vi tilbageerobrer, skaber vi sikre baser, så vi er klar mod evt. nye angreb fra fjenderne. Vi ved godt, at vejen stadig er lang for opnåelse af en permanent fred, men vores styrker og folk ved også godt, at denne kamp gælder hele det kurdiske folks frihed og rettigheder, og derfor er kampen værd at kæmpe for. Kampen for demokrati er værd at kæmpe for, og vi vil gå hele vejen for denne ret,” sagde Deniz til Firatnews.

Indland NYHEDER Udland