Send et solidarisk brev til den kurdiske aktivist i dansk fængsel

Send et solidarisk brev til den kurdiske aktivist i dansk fængsel

Kort efter at der var faldet dom i den spektakulære sag mod 10 kurdere den 8. juni, blev den kurdiske politiske aktivist Hasan Duyar anholdt af dansk politi umiddelbart på baggrund af en tysk arrestordre. Han var en af de otte, der ellers var blevet frifundet af Østre Landsret, men blev anholdt kort tid efter. Han har siden været tilbageholdt i Vestre Fængsel med henblik på udleveringsprocedurer til Tyskland.

Herboende kurdere har i den forbindelse sat et initiativ i gang, hvor de hver især sender et brev til Hasan Duyar for at udtrykke deres solidaritet med ham. Initiativet er taget af Initiativgruppen ‘Ingen politiske fanger i Danmark’ og Dansk Kurdisk Kvindeforening. Du kan også sende et brev til ham med en personlig hilsen, hvilket vil betyde rigtig meget for ham i denne svære tid. Du kan sende brevet til:

Vestre Fængsel
Vigerslev Allé 2D
2450 København SV
Att. Hasan Duyar

Se begivenhedens Facebook-side her

Hasan Duyar er dagligt bosat i Tyskland og skulle rejse tilbage hjem samme dag, hvis han ikke havde blevet anholdt, efter at han blev frifundet i sagen mod ham. Medlem af Dansk Kurdisk Kvindeforening Müzeyyen Baran udtaler i den forbindelse:

”Tidspunktet for anholdelsen er derfor meget tankevækkende. Idet det på ingen måder giver mening, at tyske myndigheder netop vælger at udstede en arrestordre efter Hasan Duyar lige på dagen, hvor han er i Danmark, når han velvidende er bosat i Tyskland.”

Initiativtagerne opfordrer derfor endnu en gang alle demokratiske kræfter i Danmark til at stå sammen med kurderne, der gang på gang kriminaliseres og chikaneres i Europa, ofte på opfordring af Tyrkiet.

KURDISK KULTUR NYHEDER