Situationen i Kurdistan og Covid-19-pandemien

Folket i Kurdistan har i længere tid levet under økonomiske vanskeligheder, politisk forfølgelse, undertrykkelse og en masse krige. En ny sygdom ved navn Covid-19-pandemien truer nu befolkningen i Kurdistan.

Fanger i Tyrkiet

Covid-19-pandemien har spredt sig til hele verden. De ældre mennesker med svækket immunsystem og dem med kroniske sygdomme er mere sårbare overfor virussen end nogen af ​​os.

Og så har vi de politiske fanger. Virkeligheden for fangerne er langt værre. Tusinder af fanger holdes i fængslerne og er mest sårbare over for epidemien på grund af deres begrænsede plads og muligheder. Den tyrkiske stats hensigt er, at disse ​​politiske fanger skal dø i fængslerne.

Maxmur-flygtningelejren

Maxmur-flygtningelejren er blevet isoleret af regeringen i det sydlige Kurdistan siden 18. juli 2019 indtil i dag. Mere end 12.000 mennesker, der bor i denne lejr, kæmper for deres liv under embargoen, som er blevet sat i værk af den kurdiske regionale regering.

Faren for Corona-virussen spreder sig til Maxmur-lejren er stor, og på grund af deres levevilkår er deres helbred truet.

Shingal

Ezidier, der bor i Shingal, står over for et nyt folkedrab. Både irakiske styrker og Haşdi Şabi opretholder stadig deres tilstedeværelse der; på toppen af ​​dette oplever folket i Shingal en alvorlig embargo. Og Tyrkiet fortsætter deres luftangreb mod Shingal. Men hvis de internationale magter fortsætter med at udvise den samme holdning, de har udvist indtil i dag, vil denne situation bringe nye massakrer mod befolkningen i Shingal. Over 150.000 mennesker bor i øjeblikket i Shingal.

Rojava/Nordsyrien

Omstændighederne og faciliteterne i de nord- og østsyriske demokratiske autonome administrationsområder, der består af syv regioner og har en befolkning på cirka 5 millioner, er ikke på et niveau for at imødekomme coronavirus-udbruddet. Selvom omstændighederne og faciliteterne allerede er begrænset til beboerne i autonome administrationsområder, er der også hundredtusinder af flygtninge, primært i Cizre-regionen og i Hesekê-kantonen.

Mens den demokratiske autonome administration træffer enkle foranstaltninger i alle dens regioner og i disse flygtningelejre med begrænsede faciliteter, er der endnu ikke modtaget nogen hjælp fra verdenssundhedsinstitutioner og humanitære organisationer i områder med hundreder af tusinder af flygtninge. Det betyder, at tusinder af folks liv udsættes for fare.

Rojhilat/Vestiran

Som bekendt er Iran det land, hvor virussen har spredt sig mest og forårsagede flere dødsfald efter Kina. Selvom man ikke er i stand til at få de nøjagtige oplysninger på grund af den internationale embargo og det politiske kaos i den iranske regering, er man godt klar over den tragedie, som befolkningen i Rojhilat oplever. Rojhilat er under embargo af både den iranske administration såvel som de internationale magter. Det østlige Kurdistan/Rojhilat ligger i den vestlige del af Iran og har en befolkning på 12-15 millioner.

De problemer og metoder der anvendes i Kurdistan, er i strid med humanitær lov og er en international krigsforbrydelse. Internationale magter og organisationer bør gribe ind i denne farlige situation så hurtigt som muligt.

DEBAT