Statsterroren fortsætter i Yüksekova

Statsterroren fortsætter i Yüksekova

En militærkonvoj, som havde afhentet ammunition i Yüksekova angreb efterfølgende folket i området. Angrebet skete med politiets hjælp og skete blandt andet med angreb fra tåregas, plastikpatroner og vandkanoner. Militæret prøvede at køre nogle af de fredelige demonstranter ned med deres køretøjer. Handlingen førte derimod til, at folket gik på gaden og protesterede mod den systematisk udførte statsterror.

De sidste tre uger har politiet og militæret hærget omkring Hakkari og Yüksekova, men lige lidt har det hjulpet, da kurderne har fået nok af den uretfærdige behandling og derfor er villige til at ofre alt for skabelsen af et demokratisk og fredeligt samfund. Myndighedernes stigende tilstedeværelse bliver anset som ren og skær provokation fra statens side. Man ønsker at skabe en frygt iblandt befolkningen, men kurdernes ønske om demokrati og frihed er for stort og altoverskydende.

De unge svarede igen på politiets angreb og angreb med molotovcocktails og sten. De erhvervsdrivende i området var nødt til at lukke deres butikker af frygt for de igangværende gadekampe.

Panservogne angreb folket

Tåregasangrebene havde ramt og påvirket en del mennesker helbredsmæssigt. Endvidere angreb militærets panservogne folket og prøvede at køre demonstranterne ned. DBP- og HDP-politikerne protesterede over disse grusomme og umenneskelige handlinger, og de blev selv angrebet af myndighederne.

Iblandt dem som blev angrebet var der gadesælgeren Mehmet Tekin. Han så, at politiets panservogn kom og var i gang med at pakke sine ting sammen, men inden da blev han angrebet. Mehmet Tekin siger til Firatnews: ”Myndighederne gør det kun for at provokere befolkningen og så længe at vi tier, så angriber de. Derfor skal vi ud på gaderne og demonstrere fredeligt for vores rettigheder. Rettigheder er noget man ikke bare får i dette land, men noget man skal kæmpe for at opnå, da vores land ikke er demokratisk overhovedet.”

Indland NYHEDER Udland