HDP fordømmer angrebet i Pakistan

HDP fordømmer angrebet i Pakistan

Dødstallet fortsætter med at stige i Peshawar, hvor Taleban tirsdag har angrebet en skole drevet af det pakistanske militær.

Over 100 elever og lærere er omkommet under det angreb, som Taleban har udført mod en militærskole i Peshawar i Pakistan. Det officielle dødstal lyder foreløbig på 126, mens 122 personer er blevet såret.

Taleban bekræfter, at de står bag angrebet, og meddeler i en udtalelse, at man har sendt selvmordsbombere ind på skolen.

Det pro-kurdiske parti HDP i Tyrkiet, har udgivet en pressemeddelelse, hvor partiet fordømmer angrebet på en skole i byen Peshawer i Pakistan. “Vi forbander Talebans angreb på pakistanske børn. Vi er kede af og i lige så høj grad vrede over, at over 126 mennesker, heraf mindst 100 børn har mistet livet efter Talebans angreb på en skole i den pakistanske by, Peshawer. Dette nådesløse angreb kan på ingen måder retfærdiggøres. Vi opfordrer igen alle mennesker, uanset hvilken religion og sekt til en fælles bekæmpelse af disse grupperinger og under ingen omstændigheder tolererer deres kætterske forståelse af islam, hvis grundprincipperne er fred, kærlighed til mennesket og retten til liv.”

I pressemeddelelsen opfordrer HDP desuden, alle mennesker, til at tage afstand fra IS´ handlinger i Mellemøsten, som på ingen måder kan forstås eller retfærdiggøres. Partiet advarer AKP-regeringen mod de mange radikaliserede dannelser i Tyrkiet.

Indland