Tekin: Regeringen forsøger at tilrane sig folkets vilje

Tekin: Regeringen forsøger at tilrane sig folkets vilje

DEM-partiet Amed provinsens medformand Pınar Sakık Tekin påpegede, at AKP- og MHP-regeringen tyede til beskidte tricks ved uregelmæssigt at flytte vælgere til Kurdistan.

AKP-MHP-regeringen fortsætter med at flytte vælgere til mange byer, hvor den ikke opnåede det ønskede resultat ved det foregående valg. Mens der ikke er meget tid tilbage til lokalvalgene, tyer de bestyrelsesmedlemmer, der tilranede sig kommunerne i Kurdistan, til nye tricks gennem regeringen. Det er allerede blevet opdaget med dokumenter, at vælgere ulovligt er blevet overført til mange distrikter og byer i den kurdiske region. Mens Folkets Ligestillings- og Demokratiparti (DEM-partiet) fortsat arbejder med påstandene på området, har det protesteret mod disse uregelmæssigheder, der er opdaget mange steder. Indsigelserne fra DEM-partiet blev afvist af den øverste valgbestyrelse (YSK). Kort før lokalvalget den 31. marts 2024 blev tusindvis af soldater og politibetjente registreret som vælgere i mange byer.

DEM Party Amed (Diyarbakır) provinsens medformand Pınar Sakık Tekin talte til ANF om vælgerne uregelmæssigt flyttet til Kurdistans byer.


“Den regerende koalition, som ikke kan tolerere vores partis og vores folks fremgang, har håndteret valgresultaterne fra 2019 ved hver eneste stemmeurne, og ved at gribe kirurgisk ind i dem har de indledt en måde at transportere vælgere på, som vil påvirke valgresultatet. Især i mange provinser i Kurdistan udføres mobil vælgertransport. Regeringen, som konstant har tilranet sig folkets vilje i de seneste to valgperioder og er faldet i den skændsel at udpege administratorer, hvilket er en af søjlerne i den opdaterede østlige reformplan, sigter mod at snyde og stjæle ved stemmeurnerne igen. Det gør det mange steder og bærer vælgere de steder, det tabte med en lille margin ved valget i 2019,” sagde Tekin.

Regeringen tyer til beskidte angreb

AKP-MHP-regeringen ved, at de ikke kan vinde kommunerne i Kurdistan, så de tyer til uregelmæssigheder, sagde Tekin og fortsatte: “De sigter mod at vinde valget ved at flytte vælgere. Vi forholder os ikke tavse mod denne kriminelle politik. Vi vil indgive en strafferetlig klage mod både dem, der transporterer, og dem, der er involveret i denne transport.  Vi vil vise dem, hvordan demokrati er. Vi viste dem, hvad demokrati er, ved at organisere et primærvalg i Kurdistan, som vi kalder “demokratifest”. Med dette primærvalg har vi bevaret demokratiet i folkets hjerter, og det vil vi fortsætte med. Som parti accepterer vi ikke denne apolitiske adfærd, men vi forsøger at skabe betingelser for, at alle vores befolkninger kan udtrykke deres politiske vilje ved at bringe dem til stemmeurnerne. AKP griber til beskidte angreb i det øjeblik, det indser, at det taber. Vi vil forpurre disse angreb ved stemmeurnerne.”

Soldater og politifolk registreret som vælgere

Tekin udtalte, at ifølge de data, som partiet opnåede, blev vælgerne flyttet fra Sortehavsregionen til Kurdistan og tilføjede: “Vælgerne er blevet registreret på steder uden adresser. Der er transport især til distrikterne Kulp, Hazro og Eğil i Amed. Som parti gjorde vi indsigelser mod kredsvalgbestyrelsen, men vores indsigelser blev afvist med den begrundelse, at “de pågældende personer formelt er udpeget”. Derfor indgav vi en generel ansøgning til den øverste valgbestyrelse. Vi venter i øjeblikket på svaret. Vi forventer, at den øverste valgkommission påtager sig en fair pligt og et ansvar for et ægte demokratisk valg i Kurdistan. Vi vil stå imod denne regering, som forsøger at tilrane sig folkets vilje med formyndere og vælgeroverførsel, både ved primærvalgene og i de efterfølgende faser. Vi vil udføre vores arbejde for at tage tilbage, hvad der er blevet stjålet fra os. Vi vil vise, at der ikke kan være et folk uden et parti og intet parti uden folket, og at de er solidariske med hinanden. De er bange for folkets vilje og resultater. Det er vi klar over. Vi vinder frem med en høj stemmeprocent i Kurdistan. Jeg ser denne stemmeprocent som en afspejling af den demokratiske politik, vi fører.”

Vi vil beskytte vores folks vilje

Tekin henledte opmærksomheden på vigtigheden af lokalvalg og sagde: “Vi skal være årvågne. Vi er nødt til at arbejde meget omhyggeligt. Vi vil afsløre alle uretfærdigheder, der er begået mod os under valgprocessen. Vi vil tackle denne proces sammen med vores folk. Derfor har vores folk meget arbejde her. Som DEM-part udfører vi vores arbejde baseret på data. Derfor har vores folk meget arbejde at gøre her. Som DEM-parti udfører vi vores arbejde baseret på fakta. Vi lover, at vi vil beskytte vores folks vilje før, under og efter valget.”

NYHEDER TEMA: DEM parti og valget