Trump puster til ilden i Palæstina

”Jeg vil altid stå med staten Israel og det jødiske folk. Jeg støtter deres tryghed og sikkerhed og deres ret til at bo i deres historiske hjemland. Det er tid til fred” skriver Trump på Twitter, og tegner et kort med lidt mere land, en tunnel mellem Vestbredden og Gaza, og med en del af Jerusalem, som Palæstinensernes hovedstad.

Enhedslistens Palæstina-ordfører, Christian Juhl, siger:

“Hvis Trump reelt vi overgå i historien som fredsmægler mellem Israel og Palæstina skal begge parter naturligvis sidde med ved bordet. Og udgangspunktet skal være FNs plan for en 2-statsløsning, hvor begge stater får ligeværdige og bæredygtige vilkår

Trumps ensidige plan, der alene er drøftet med Israel, accepterer Israels utallige bosættelser inde på Vestbredden. Alene det umuliggøre en bæredygtig palæstinensisk stat, fordi området bliver splittet op i bantustans (som i Sydafrika under apartheid) på en måde, som alene har til formål at sikre Israels overherredømme, og som umuliggør en bæredygtig og selvstændig palæstinensisk stat.

Planen giver ikke muligheder for en bæredygtig løsning. Den medfører med stor sandsynlighed mere håbløshed og manglende tro på fremtiden blandt palæstinensiske unge og risikerer at kaste dem i armene på Hamas.

Trump puster til ilden og skærper konflikten i stedet for at gyde olie på vandene.”

NYHEDER