Tyrkiet insisterer på krig mod kurderne

Tyrkiet insisterer på krig mod kurderne

Det tyrkiske militær har genoptaget operationer mod PKK-guerillaer i de kurdiske områder i Tyrkiet. Ifølge det kurdiske nyhedsbureau Firatnews har det tyrkiske militær dræbt en kurdisk guerilla og en politisk aktivist, som prøvede at stoppe de militære operationer.

Serdal Benli, som er viceborgermester i Gladsaxe Kommune og folketingskandidat for SF, er bekymret for, at den tyrkiske hær pludselig genoptager en række operationer mod PKK-guerillaer og ifølge SF’eren er der en særdeles grund til det. ”Det er betænkeligt, at operationerne er blevet genoptaget i en tid, hvor den såkaldte fredsproces pågår, og hvor det prokurdiske HDP ser ud til komme over spærregrænsen på 10 procent ved valget den 7. juni i Tyrkiet,” siger Serdal Benli til Nûdem.

Selvom en af de øverstbefalende fra PKK for nylig har udtalt, at de ikke længere vil i krig, så mener Serdal Benli, at tyrkisk militær provokerer gennem militære operationer i Kurdistan. ”Det virker som om, at Erdogan er panisk. Hans drøm om et præsidentiel system i Tyrkiet, hvor alle beføjelser gives ham, synes i fare, hvis hans pressede venner i AKP fortsat mister tilslutningen i meningsmålingerne. Mon han spekulerer i at vinde valget ved igen at starte krigen? Det er tidligere set i tyrkisk politik!” siger Serdal Benli til Nûdem.

Indland NYHEDER Udland