Tyrkiet støtter IS

Tyrkiet støtter IS

Efter papirer fra tysk ministerium blev lækket til pressen, er konflikten mellem Tyskland og Tyrkiet optrappet yderligere.

Nye dokumenter fra det tyske indenrigsministerium er blevet lækket til pressen, der anklager den tyrkiske regering for at støtte organisationer som IS og andre islamiske grupper.

Efter tv-stationen ARD offentliggjorde dokumenterne, indrømmede indenrigsministeriet, at det var en fejl at sende klassificeret materiale ud i et svar til et parlamentsmedlem.

Det første dokument fra det tyske indenrigsministerium lyder således: ”Som resultat af en gradvis islamisering af indenrigs- og udenrigspolitikken, Ankara har ført siden 2011, har Tyrkiet udviklet sig til at være en aktiv og central platform for islamistiske grupper i regioner i Nær- og Mellemøsten”.

Det tyrkiske udenrigsministerium ventede ikke længe, før de kom med en skriftlig udtalelse.

“Anklagerne er et nyt udtryk for den fordrejede mentalitet, hvormed man I nogen tid har forsøgt at nedbryde vort land ved at gøre vores præsident og vores regering til skydeskive”.

Den tyrkiske regering kræver en forklaring fra Tyskland, skriver det tyrkiske udenrigsministerium.

Efter afsløringen af papirerne fra indenrigsministeriet kom det også frem, at en fjerdedel af de tyskere, der har kæmpet for IS I Syrien, har tyrkisk baggrund.

NYHEDER