Tyrkisk fagorganisation er bekymret for den alvorlige udvikling

Tyrkisk fagorganisation er bekymret for den alvorlige udvikling


Der er brug for et alternativ uddannelsessystem, idet AKP-regeringen har efter militærkuppet den 15. juli igangsat en politisk hetz, som også rækker sig til uddannelsessystemet, oplyser tyrkisk fagorganisation for skolelærere og andre i uddannelsessystemet, Egitim-sen.

Anti-AKP undervisere bliver fjernet fra uddannelsesinstitutioner og AKP-tilhængere placeret i stedet. Denne situation har blandt andet ført til, at der pt. mangler ca. 30.000 undervisere på landsplan.

Med-forkvinden for Egitim-Sen (undervisernes fagforening) i Amed Havva Karahancı udtalte, at man er meget bekymret for den igangværende udvikling og at man eventuelt derfor vil oprette sig et alternativt uddannelsessystemet, som ville varetage regionens ønsker.

Karahancı: “Udviklingen fører til, at vi skal gentænke nye tanker når det gælder uddannelsessystemet. En model som tager hensyn til vores kultur, historie og modersmål, samt med fokus på den politisk situation vi befinder os i. Vi vil skabe en mangfoldig model, hvor der vil være plads til alle og som vil være det fuldstændig modsatte af AKP’s politik om at skabe et bestemt menneskesyn.”

Karahancı tilføjede, at man nægtede at acceptere AKP’s krigskoncept, og at man var villig til at kæmpe imod til det sidste. En del undervisere i de kurdiske byer er fjernet fra deres arbejde, fordi de blandt andet deltog i demonstrationen, som havde budskabet “Nej til Krig og vi vil forsvarer freden”.

Nogle af de nyansatte undervisere er ikke fagligt uddannede, men for staten handler det kun om, at de støtter AKP. Denne udvikling er skadelig for uddannelsessystemet, da man hermed kun sænker undervisningsniveauet.
Egitim-Sen i Amed vil fortsætte med at deltage i demonstrationer, som kan være med til at fremme freden i regionen, da en genoptagelse af fredsprocessen absolut er livsnødvendigt for Tyrkiet og de kurdiske områders fremtid.

Karahancı: “Vi ved, at staten med deres nuværende politik ønsker at gøre os bange, og at vi forholder os passivt til den politiske situation, men deres undertrykkende politik har kun ført til, at vi som mennesker og fagforeninger vil stå mere sammen og kæmpe imod det styrets uretfærdige og umenneskelige politik mod kurderne”.

Indland NYHEDER