Tyrkiske myndigheder forbyder igen advokater at mødes med Abdullah Öcalan

Tyrkiske myndigheder forbyder igen advokater at mødes med Abdullah Öcalan

De tyrkiske myndigheder har forbudt advokater at mødes med leder Abdullah Öcalan i yderligere seks måneder, og indholdet af beslutningen er ikke blevetafsløret for advokaterne under påskud af “sikkerhed”.

Ifølge Mesopotamia News Agency har advokaterne fra Al-Asr-kontoret den 6. november indgivet en anmodning til fuldbyrdelsesdomstolen i Bursa med det formål at møde deres klient, men efter at have indsendt anmodningen fandt de ud af, at der den 31. oktober er blevet indført et nyt forbud, der forhindrede dem i at mødes med ham.

Advokaterne ønskede at kende teksten til forbudsafgørelsen, så de anmodede om et kopi af filen, men retten afviste deres anmodning under påskud af “sikkerhed”. Advokaterne protesterede mod forbudsafgørelsen til Højesteret, men den indsigelse blev også afvist.

Al-Asr-kontoret vil derfor også gøre indsigelse mod afgørelsen ved den øverste forfatningsdomstol.

Det er bemærkelsesværdigt, at de tyrkiske myndigheder den 26. april udstedte et forbud, der forbyder advokater at mødes med leder Öcalan i 6 måneder.

Siden marts 2021 er der ikke modtaget oplysninger om leder Abdullah Öcalan, der har været tilbageholdt i Imrali-fængslet siden 1999.

Kilde:

Anonymous, 2023: Turkish authorities prohibit lawyers from meeting with Leader Ocalan again. ANHA, Hawer News Agency, November 15, 2023

Oversættelse: Jesper Brandt

MENNESKERETTIGHEDER NYHEDER