Udenrigsministeren bør mødes med kurderne

Udenrigsministeren bør mødes med kurderne

Våbenhvilen udløber snart, og Tyrkiet har meldt sig klar til at genoptage angrebene på kurderne i det nordøstlige Syrien. Enhedslisten vil have udenrigsministeren til at tage kontakt til kurderne.

Indtil videre er alt foregået på Erdogan og Trumps præmisser, mens kurderne, der ellers har været vores nærmeste allierede i kampen mod IS, ikke bliver inddraget i forhandlinger og mangler støtte fra det internationale samfund.

Sveriges udenrigsminister mødtes i sidste uge med Ilham Ahmed, der er repræsentant for kurderne i Syrien. Enhedslisten har opfordret den danske udenrigsminister Jeppe Kofoed til at gøre det samme, mener udenrigsordfører Eva Flyvholm:

“Det er umenneskelige angreb Tyrkiet begår mod kurderne og civilbefolkningen. I denne alvorlige situation har vi brug for en god, direkte kontakt til kurderne og bør stille os til rådighed for at hjælpe dem. Derfor har jeg opfordret udenrigsministeren til at få et møde og direkte kontakt i stand.  Den aftale, USA og Tyrkiet har lavet, er desværre endnu et svigt, fordi den siger, at kurderne skal forlade de store byer ved grænsen og acceptere Erdogans invasion. Det er helt uholdbart.”

Eva Flyvholm har stillet følgende spørgsmål til udenrigsministeren:

“Vil udenrigsministeren følge den svenske udenrigsministers eksempel og mødes med repræsentanter for kurderne i det nordøstlige Syrien for bl.a. at diskutere de voldsomme angreb, de er udsat for, aftalen, som USA og Tyrkiet har indgået, og den humanitære situation i området?”

NYHEDER