Unge Kvinders Union offentliggør 15-dages aktionsprogram ‘Jin, Jiyan, Azadi’

Unge Kvinders Union offentliggør 15-dages aktionsprogram ‘Jin, Jiyan, Azadi’

Unge Kvinders Union har fremlagt en erklæring i Qamishlo for at præsentere begivenhederne for initiativet “Jin, Jiyan, Azadi”. Erklæringen blev læst op af Lîlav Ehmed, talsmand for Young Women’s Union Cizre-regionen.

Erklæringen understregede, at kvinder, unge, børn og befolkningen i Rojava modsætter sig den igangværende krig og angrebene udført af den tyrkiske stat. Erklæringen påpeger, at kvinder lider mest i denne krig og tilføjer: “Kvinder mister deres børn, mødre, søstre og brødre, men også deres kvarterer, gader og liv. Angreb på deres køn og nationale identitet stiger for hver dag, der går.”

Regeringen er bange for organiserede kvinder

I sin erklæring sagde Unionen, at vold og krig mod kvinder er forbrydelser mod menneskeheden og tilføjede: “Regeringerne har gjort livet vanskeligt for kvinder og samfundet. Den tyrkiske besættelsesmagt begår også alle former for forbrydelser i Kurdistan.”

Erklæringen påpeger, at de er bange for organiserede kvinder, og at de begår alle former for forbrydelser mod kvinder og samfundet.

Unge Kvinders Union har lanceret en 15-dages handlingsplan mod vold mod kvinder med sloganet “Jin, Jiyan, Azadi”. Programmetomfatter workshops, filmvisninger, seminarer, malerier og sportskonkurrencer, gadeteater, brochuredistribution og marcher.

NB! (Oversætterens Anmærkning): Bevægelsen “Jin, Jiyan, Azadi” er udbredt især blandt kurdere i Iran, Irak, Tyrkiet og Syrien, og har sammen med den iransk-kurdiske kvinde Jina Mahsa Amini, der blev myrdet d. 16. september 2022 af politiet i Teheran, fået tildelt Sakharovprisen 2023 af en gruppe medlemmer af Europa-Parlamentet. Prisen vil blive overrakt d. 13. december i Europa-Parlamentets plenarsal i Strassburg. Bevægelsen har været inspireret af kurderlederen Abdullah Öcalan, der er ophavsmand til slogan’et “Jin, Jiyan, Azadi”, kurdisk for ”Kvinder, Liv og Frihed”.

Kilde: Anonymous, 2023: Young Women’s Union publishes 15-day action ‘Jin, Jiyan, Azadi’ program. ANF, 14. September 2023.

Oversættelse: Jesper Brandt

NYHEDER