Universitetet i Kobanê åbner 7 nye afdelinger

Universitetet i Kobanê åbner 7 nye afdelinger

Efter at have rådført sig med den Autonome Administration i Eufrat -regionen har Kobanê Universitet besluttet at åbne 7 nye afdelinger.

Kobanê Universitet har for nylig meddelt, at det forbereder at åbne nye fakulteter. Som et resultat af konsultationer med den Autonome Administration i Eufrat -regionen  er det blevet besluttet at åbne 7 nye afdelinger.

Således åbnes en afdeling for en 4-årig uddannelse i arabisk litteratur inden for sprogfakultetet. En afdeling for en 2-årig geografiuddannelse, en afdeling for geografisk didaktik, og afdelinger for engelsk litteratur åbnes under Akademiet for Uddannelsesforskning. Udover et akademi for Administration og Økonomi åbnes også elektronik- og maskinafdelinger under Det Tekniske Fakultet.

Der vil også ske en udvidelse af Det Medicinske Fakultet, hvor læseplanen for de studerende, der læser på sygeplejeafdelingen, vil blive udvidet.

Şervan Muslim, der er medlem af universitetets ledelse, har fortalt nyhedsmediet ANHA: ”Vi havde behov for at åbne 7 nye afdelinger for at kunne uddanne det akademiske personale, der vil være nødvendigt i fremtiden. Studerende, der vil tage eksamen fra disse afdelinger, vil spille en vigtig rolle i at forme regionens fremtid. Det er klart, at det stigende antal studerende har påvirket vores beslutning. Disse beslutninger blev taget sammen med alle de institutioner, der beskæftiger sig med uddannelse i byen.”

Muslim fortsatte: ”Der var også brug for en ny didaktisk afdeling. På denne måde har vi åbnet op for flere efteruddannelsesmuligheder. Vores tidligere opkvalificeringer af det akademiske personale bliver også tilgodeset, og mange skolelærere vil få løftet deres til undervisningsniveau op på et akademisk niveau. Vi vil med andre ord ikke opleve mangel på lærere på afdelingerne. Vi kan sige, at indsatsen fra de, der har forsøgt at få Kobanê Universitet til at mislykkes, har været forgæves. I dag beviser Kobanê Universitet sin levedygtighed ved at vokse og udvikle sig.”

Kilde:

Anonymous, 2021: University of Kobanê to open 7 new departments. ANF, 6. August 2021.

Oversættelse: Jesper Brandt

NYHEDER Udland