Xelil: Rojava står sammen med befolkningen i Shengal

Xelil: Rojava står sammen med befolkningen i Shengal

Alder Xelil, medlem af Det Demokratiske Unions Parti (PYD), har talt med ANF om den tyrkiske stats angreb på Shengal, virkningen af ​​Shengals situation på Rojava, og hvad der skal gøres mod angrebene.

Xelîl påpeger, at den tyrkiske stat, der gentagne gange har angrebet Shengal, ønsker at fjerne ezidierne fra området. “Ved at bombe et hospital i Shengal giver den tyrkiske stat denne besked til yazidi-folket. Jeg vil skyde dig inden for diplomati, humanitære aktiviteter, sundhed og service. Jeg skyder dig, uanset hvor du gør krav på din identitet. Selvom international lov ikke tillader angreb på hospitaler, har Tyrkiet for nogle dage siden bombet et hospital i Shengal. Dette er et bevis på, at den tyrkiske stat stadig vil ødelægge det kurdiske folk, især det yazidiske folk,” siger Xelîl.

Xelîl påpeger også, at Shengal har en stor betydning for Rojava. Hvis Tyrkiet tager et skridt der, betyder det, at de vil omringe Rojava, hvilket betyder, at alle former for angreb kan blive udført.

Irak gøre intet

Xelil siger, at angrebet på hospitalet i Shengal blev udført, da Iraks premierminister Mustafa al-Kadhimi var i Shengal til forhandlinger. ”Da angrebet fandt sted, var Iraks premierminister Mustafa al-Kadhimi i Shengal. Han var angiveligt kommet for at fordømme undertrykkelsen mod det yazidiske folk.

Irak anerkendes af FN som et uafhængigt land. Men hvis den tyrkiske stat udfører militær operationer på irakisk jord og angriber nogle dele af den, betyder det, at Irak ikke har nogen suverænitet.”

Verden skal omfavne Shengal

Xelil understreger, at hele verden skal omfavne Shengal og tilføjer: ”Den globale opinion og internationale organisationer bør indtage en holdning til disse handlinger. Hvad ønsker den tyrkiske stat fra disse mennesker? Vores folk i Kurdistan og i udlandet bør også gøre krav på Shengal. Ingen bør sige, at dette er Shengal, jeg har intet at gøre med det”. 

NYHEDER Udland