Interview med armensk bataljon i Rojava om konflikten mellem Armenien og Aserbajdsjan

ANF har interviewet Nubar Melkonyan, som er talsmand for den armenske bataljon i den kurdiske region i Syrien. Interviewet tager udgangspunkt i konflikten mellem Armenien og Aserbajdsjan i Karabakh.

ANF: Hvordan vurderer du krigen mellem Armenien og Aserbajdsjan i Karabakh? Hvilken rolle spiller internationale magter i denne krig? Hvor er den tyrkiske stat i denne krig?

Nubar Melkonyan: Krigen mellem Armenien og Aserbajdsjan er faktisk planlagt og organiseret af den tyrkiske stat. 150 tyrkiske militærofficerer, der består af højtstående tyrkiske militærembedsmænd, koordinerer denne krig. Tyrkiske krigsfly og piloter deltager også i luftangrebene mod den armenske hær.

Det andet er, at alle disse krige har forskellige aspekter. Internationale magter har planer og interesser i regionen. De lokale reaktionære og stater i regionen har fordele og interesser og planer for fremtiden.

ANF: Du bemærker, at denne krig er organiseret og ført udelukkende af den tyrkiske stat. Så hvad er den tyrkiske stats interesse i denne krig?

Nubar Melkonyan: Hvilken interesse har den tyrkiske stat i denne krig? For det første har den en historisk fjendskab over for det armenske folk. Vi betragter disse angreb som en anden bølge af folkedrab. Der er frygt for en ny folkedrab. Denne frygt er ikke afsluttet endnu. Det ser ikke ud til at ende. 

ANF: De, der bor i Karabakh-regionen, stræber efter autonomi snarere end afhængighed af Armenien eller Aserbajdsjan. Hvordan skal denne ambition fra de mennesker, der bor i Karabakh ses?

Nubar Melkonyan: De har ret til at kræve autonomi. Dette bør respekteres, accepteres, omfavnes og støttes. 

ANF: Den tyrkiske stat hævder, at styrker i Syrien, herunder den armenske bataljon i den kurdiske region i Syrien,er blevet udsendt til Karabakh. Hvad siger du til det?

Nubar Melkonyan: Det primære mål for den armenske bataljon er at beskytte armeniere i den kurdiske region i Syrien (Rojava). Den armenske hær har ikke brug for os. Ligeledes har YPG ikke sådan en plan og tendens. Deres opgave er at forsvare deres eget territorium.

ANF: IS, FSA og Al-Nusra, som er tilknyttet den tyrkiske stat i Syrien, blevet udsendt til Aserbajdsjan. Hvad siger du til det?

Nubar Melkonyan: Tyrkiet sender disse grupper til Libyen, Rojava og det sydlige Kurdistan og nu til Armenien. De bruger disse grupper. De vil ikke have deres egne soldater dør, så regeringen ikke føler sig presset af befolkningen. På den måde forhindrer de vrede blandt deres eget folk.

PORTRÆT