Økologikonference i Qamishlo diskuterer den økologiske ødelæggelse i Kurdistan

Økologikonference i Qamishlo diskuterer den økologiske ødelæggelse i Kurdistan

Økologirådet for Den Demokratiske Autonome Administration i Nord- og Østsyrien (DAANES) afholder sin første konference på University of Rojava i Qamişlo.

Konferencen handler om, hvordan man fører økologisk kamp sideløbende med kampen mod kapitalisme og kolonialisme.

Prof. Dr. Bengi Akbulut, lektor ved Institut for Geografi, sagde, at de underjordiske rigdomme i Kurdistan blev plyndret, skove blev brændt, og at økologisk ødelæggelse stadig fortsætter.

Prof. Dr. Mehmûd Patîl, en international lovekspert, sagde, at kapitalistisk modernitet forværrer økologiske problemer.

“Som et resultat af spredningen af ​​kapitalistisk modernitet er miljøet blevet og bliver ved med at blive ødelagt. Demokratisk modernitet beskytter økologien, miljøet og stopper migration. Derfor er alternativet til kapitalistisk modernitet demokratisk modernitet. Hvis leder Abdullah Öcalans filosofi omsættes i praksis, kan ødelæggelse forhindres.”

Miljøforsker Ercan Ayboğa sagde, at den tyrkiske stat bruger naturen som et redskab i sine angreb mod det kurdiske folk.

“Den tyrkiske stat har underskrevet mange aftaler og bygget mange dæmninger på store floder som Munzur og Zap, og forhindret vandet i at nå Syrien og Irak, hvilket har forårsaget en vandkrise.

Pınar Dink, en forsker i økologi, talte om, hvordan Kurdistans natur bliver ødelagt af den besættende tyrkiske stat, og hvordan skove bliver brændt under militære angreb.

Dr. Marcin Skupiński, ekspert i humaniora ved universitetet i Warszawa, henledte opmærksomheden på klimaændringer og deres indvirkning på menneskers liv i det nordlige og østlige Syrien.

Kilde: Hawarnews.com

NYHEDER Økologi