Åbent brev fra KNK om det anspændte situation i det sydlige Kurdistan

Åbent brev fra KNK om det anspændte situation i det sydlige Kurdistan

Zeynep Murad og Ahmed Karamus fra Kurdistan National Congress (KNK) har skrevet et brev om den anspændte situation i Sydkurdistan. Brevet er sendt til Kurdistan-regionens præsident Nechirvan Barzani, Kurdistans regionale premierminister Masur Barzani, KDP-præsident Masoud Barzani, PUK-præsidenter Lahor Şexceng og Bafil Talebani og KCK-medformænd Besê Hozat og Cemil Bayik.

Begge medlemmer fra KNK skriver følgende: “For et par dage siden var der en foruroligende udveksling mellem KDP og PUK i regionen Zînî Wertê. Så var der en krise mellem HPG-styrkerne og KDP-peshmerga. Denne krise kan forårsage en intern konflikt.

Den tyrkiske stat udnytter denne situation til sin egen fordel. I lang tid har den tyrkiske stat besat noget af det sydlige Kurdistans territorium og etableret baser der, og dens plan er at fjerne alle de kurdiske folks resultater.

En intern konflikt mellem kurderne i dag og eliminering af kurdiske resultater er uacceptabel. En sådan situation tjener kun fjenden.

KDP, PUK og PKK skal handle i fællesskab for at beskytte deres folks interesser. For at beskytte det kurdiske folks interesser er vi nødt til at tage en fælles holdning til fjenden.

Vi opfordrer Kurdistan-regionens regering, KDP, PUK og PKK til at etablere en dialog så hurtigt som muligt. Dialog har en afgørende betydning for, at den anspændte situation løses.”

NYHEDER