Afrin- og al-Shahba-klaner annoncerer deres støtte til AANES’ initiativ

Afrin- og al-Shahba-klaner annoncerer deres støtte til AANES’ initiativ

Klan-notabiliteter fra kantonerne Afrin og al-Shahba har gennem en erklæring bekræftet deres støtte til løsningsinitiativet fra den autonome administration (AANES) (se https://www.nudem.dk/aanes-udgiver-erklaering-om-en-loesning-i-syrien/) , der sigter mod at løse den syriske krise, og opfordrer FN’s generalsekretær til at tage praktiske skridt, der understøtter initiativet, som kan føre Syrien til sikkerhed og fred.

Snesevis af klan-notabiliteter fra kantonerne Afrin og al-Shahba, repræsentanter for politiske partier og medlemmer af civile institutioner har været forsamlet på hovedtorvet i Berxwedan-flygtningelejren, der ligger i Favin-distriktet i kantonen al-Shahba.

Khalil Manan, et medlem af Rådet for klan-notabiliteter fra Afrin og al-Shahba kantonerne oplæste erklæringen på arabisk, mens et medlem af Den Demokratiske Komite for Samfundsopbygning, Damhat Sido, læste erklæringen op på kurdisk. Den lyder i dansk oversættelse således:

Initiativet, fremsat af den demokratiske autonome administration i Nord- og Østsyrien (AANES) er et svar på drabet og fordrivelsen af ​​millioner af syrere; ødelæggelse af ​​infrastrukturen, blokering af ​​enhver udsigt til løsninger; den manglende tilstedeværelse af humanitære og menneskerettighedsorganisationer; den humanitære katastrofe, der ramte landet på grund af det ødelæggende jordskælv; sikkerhedskaos og de seneste års elendige økonomiske situation i de fleste syriske regioner; dette i særlig grad i Afrin og dens omegn, som kontrolleres af terrorgrupper med direkte tilknytning til AKP’s regering og den tyrkiske nationale bevægelse; og endelig fraværet af nationale holdninger til parterne i den syriske konflikt.

Vi ser Initiativet fra AANES, der i sit indhold udgør en omfattende læsning af den syriske situation, som en mulighed for at give afkald på uenigheder og bevare enheden på syrisk jord for hele den syriske befolkning. Det skaber et stort håb om, at syrerne vil kunne sidde ved et dialogbord og afgøre deres skæbne med deres egne hænder.

Når man reducerer den syriske krise til dens centralisering i det nordlige Syrien og til Tyrkiets indsættelse af terrorgrupper for at manipulere med regionens skæbne, så er det en bekræftelse på den tyrkiske regerings negative rolle i at forlænge levetiden af ​​den syriske krise og realisere Tyrkiets besættelsesintentioner. Derfor afviser vi enhver tilstedeværelse af disse terrorgrupper i det nordlige Syrien. Vi kræver deres udrejse fra disse områder, og at administrationen af ​​regionerne overdrages til deres oprindelige beboere.

Vi, klanernes notabiliteter og de fordrevne fra Afrin og al-Shahba, bekræfter vores støtte til initiativet, der er annonceret af den demokratiske autonome administration i Nord- og Østsyrien, på grund af vores overbevisning om, at dets gennemførelse vil kunne skabe stabilitet og en sikker og frivillig tilbagevenden til vores hjem og resten af ​​de besatte områder.

Vi appellerer også til Damaskus-regeringen om at lytte til dette initiativ og betragte det som en mulighed for at forbedre forholdet mellem de to parter for at kunne føre vores krig mod terrorisme til ende – en krig, der lurer i regionen, især de ekstremistiske jihadistiske fraktioner som Ahrar al-Sham, Ahrar al- Sharqiya og andre radikale fraktioner. Initiativet kan åbne vejen for humanitær bistand og bryder belejringen af ​​al-Shahba-områderne og Sheikh Maqsoud- og Ashrafieh-kvarterernes befolkning i millionbyen Aleppo.

Vi er også udmærket klar over omfanget af de regionale magters og Ruslands involvering i deres forsøg på at beholde Syrien som en arena for at afgøre deres resultater på bekostning af syrernes blod.

Vi fornyer vores støtte til alle initiativer, der ville afslutte blodbadet, vende tilbage til fornuftens og dialogens sprog og prioritere den nationale interesse frem for snævre interesser.

Vi opfordrer også FN’s generalsekretær til at tage praktiske skridt, der understøtter initiativet iværksat af den autonome administration, fordi det er i tråd med interessen for at implementere FNs resolutioner, og kan betragtes som porten til at løse den syriske krise og opnå varig fred i Mellemøsten.

Kilde: Anonymous, 2023: Afrin- al-Shahba clans announce their support for AANES’ initiative. ANHA, April 27, 2023

Dansk bearbejdning: Jesper Brandt

NYHEDER