Amerikansk YPG-medlem: Ligesom IS er Tyrkiet en trussel

Amerikansk YPG-medlem: Ligesom IS er Tyrkiet en trussel

Den amerikanske YPG-medlem Kawa Zivistan udtalte i et interview til mediet ANF, at ligesom DAIS var en trussel for regionen, så anså man også den tyrkiske stat som en trussel.

Kawa Zivistan nævnte blandt andet Tyrkiets indblanding i Afrin-regionen, da Rojava i det hele er en torn i øjet på den tyrkiske stat. Den heroiske modstand i Rojava og ikke mindst i Kobane, har gjort at flere og flere internationalister har valgt at deltage i modstanden mod IS.

Kawa Zivistan udtalte følgende:

“Det der sker i Rojava er historisk for hele Mellemøsten, da der er tale om en demokrati- og kvindefrigørelseskamp, som ikke er set tidligere i regionen.”

Kawa Zivistan havde på universitet fået kendskab til Abdullah Öcalans ideer om Demokratisk Konfederalisme og det havde dengang allerede fanget ham, da han ikke havde læst om lignende ideer, når det handlede om demokrati og kvindefrigørelse i Mellemøsten.

“Modstanden i Kobane i 2014 gjorde, at jeg valgte at være en del af YPG-styrkerne for deres menneskesyn var præcis det ideal som passede til mit livssyn,” fortsatte Kawa Zivistan med at udtale.

Kawa Zivistan pointerede ligeledes, at man skulle beskytte sig mod angrebene fra Tyrkiet, og at man ikke kunne acceptere tyrkernes tilstedeværelse i Rojava.

Zivistan udtalte følgende:

“Vi skal beskytte os bedre mod disse angreb og derfor havde tilrettelagt en endnu stærkere forsvarsplan, da vores fjender med alle midler vil have os ned med nakken. Mig og mine kammerater i YPG og YPJ vil forsvare Rojava til det sidste. Denne kamp er en kamp for demokrati og kvindefrigørelse.”

Indland NYHEDER Udland