Assyriske-syriske krigere: Vi vil forsvare vores folk og land

Assyriske-syriske krigere: Vi vil forsvare vores folk og land

Styrker fra det syriske militære råd og Khabour-styrker erklærer, at de vil forsvare Til Temir-regionen og dets folk mod den tyrkiske invasion.

I 36 dage angreb den tyrkiske stat og dens allierede lejesoldater det nordlige og østlige Syrien fra jorden og fra luften. Regionens forsvarsstyrker modsætter sig bittert for at forsvare landet og dets befolkning. Angrebet på Til Temir (Tel Tamer), en by, hvor syrere, arabere, kurdere og armenere bor sammen, er især steget markant i de senere dage. Regionen er i mellemtiden blevet et af de mest angrebne mål i Nordsyrrien. Tyrkiets angreb er rettet mod at udvide den besatte zone mod syd og tage kontrol over den strategisk vigtige M4-motorvej.

Efter en stor massakre begået af IS i Til Temir i 2015 blev Khabour-styrkerne grundlagt og har forsvaret regionen lige siden.

ANF-korrespondent Ersin Çaksu talte med krigerne fra det syriske militære råd og Khabour-styrkerne.

Vi vil forsvare vores folk

Styrkerne fra det syriske militær råd understreger, at de er villige til at betale enhver pris for at beskytte regionen.

Salim Mahmud, fra det syriske militær råd, siger:

“Vi forsvarer en region her, hvor hovedsageligt kristne mennesker bor. Men vi beskytter alle etniske og religiøse identiteter. Derfor vil vi gøre alt, hvad der er nødvendigt og er klar til at kæmpe. Vi er klar til at forsvare vores folk og vores land.”

Yaroub Dawud, også en af de styrker fra det syriske militære råd, siger:

“Vi er i frontlinjen for at beskytte vores folk. I flere dage har de angrebet civile med tunge våben med målet om at fjerne folket væk. Folk er flygtet, men også de steder, hvor befolkningen flyver, bliver angrebet.”

Selv de steder, hvor civilbefolkningen flytter angribes

Khabour-styrkerne blev grundlagt efter IS-massakren i 2015 og har forsvaret regionen lige siden. 

David Muhan, en af Khabour-styrker, fortæller ANF:

“Der er massive angreb på vores region. Dette land tilhører os, og vi forsvarer det, uden at gøre en forskel mellem syrere, arabere og kurdere, vi forsvarer alle folk.”

NYHEDER