Borgmester fængslet igen

Borgmester fængslet igen

Den kurdiske lokalpolitiker og tidligere borgmester for Sur-kommune (bydel i Amed) Abdullah Demirbas er igen tilfangetaget og indsat.

Demirbaş har helbredsmæssige problemer, som gør, at han ikke kan befinde sig under fængslets forhold. Demirbas’ datter Berfin Ezgi fortalte udtrykkeligt, at hendes fars helbred ikke kunne klare flere fængselsophold. Derfor skal han omgående løslades, da det i værste tilfælde kan føre til hans død. Berfin Ezgi Demirbaş: “Vi er som familie meget bekymret for min fars helbred på grund af hans livsfarlige sygdom, og ønsker, at han sammen med andre indsatte med alvorlige helbredsmæssige problemer bliver løsladt, så de kan få den nødvendige behandling. Statens instanser er ansvarlige i tilfælde af, at hans helbred forringes og skal derfor stå til ansvar for sådan en umenneskelig handling.”

De seneste tal fra IHD (menneskerettighedsorganisation i Tyrkiet), at der befinder sig over 100.000 syge indsatte i de tyrkiske fængsler og deriblandt nogle med dødsalvorlige sygdomme. Abdullah Demirbas blev tilbage til den 08.05.15 anholdt for at have været finansmand for en terrororganisation, samt deres medlem og blev efterfølgende den 08.08.15 anholdt for anklagerne.

Abdullah Demirbas blev også anholdt i 2009 under den såkaldte KCK-sag, men blev senere løsladt, da hans helbredsmæssige situation blev forvrænget i en høj grad. Demirbas røg den gang på Dicle Universitets hospitalet på grund af sit helbred og var i akutbehandling i hele 55 dage. Efter pres fra medierne og omverdenen blev han løsladt, da hans helbred kun var blevet dårligere under fængselsopholdet.

Rapporten fra hospitalet understregede, at Demirbas blandt andet på grund af fængslets dårlige udflytning og luftfugtighed havde skabt større helbredsmæssige problemer. Endvidere kræver Demirbas’ livsalvorlige sygdom, at han jævnligt og systematisk er under sundhedsvæsenets kontrol og dermed får en optimal behandling. Derfor skal der igen lægges et pres på fra mediernes, ngo’er og politikernes side, så Demirbaş og lignende syge fanger kan løslades og behandles under fornuftige og menneskelige sundhedsforhold.

Kilde: Firatnews.com

Indland NYHEDER Udland