Dansk-kurdiske læger og sygeplejersker er sammen om Rojava

Dansk-kurdiske læger og sygeplejersker er sammen om Rojava

En række dansk-kurdiske læger og sygeplejersker er gået sammen for at bidrage til genopbygning af de ødelagte hospitaler i Rojava (kurdiske områder i Nordsyrien).

Til at starte med har initiativtagerne en plan om at skaffe medicinsk udstyr til kurdiske hospitaler i Rojava. Til dette formål afholder initiativtagerne i dag den 30. oktober fra kl. 15.00 til kl. 18.00 en auktion, hvor de vil sætte malerier og værdigenstande til auktion.

Tovholderne på initiativet som er Zeynep Binici (læge) og Gül Özcan (sygeplejerske) oplyser til Nûdem, at de har en vigtig mission for bidrage til genopbygning af Rojava. De udtaler følgende: “For at genopbygge de hospitaler, som er bombarderet er vi en gruppe kurdiske læger og sygeplejersker, som har opstartet et projekt for at skaffe medicinsk udstyr.”

Auktionen afholdes i forbindelse med tre dagesarrangement “Rojava Dagene”, som Rojava Komiteen arrangerer fra den 30. oktober til den 1. november på Verdens Kulturcenter på Nørre Alle 7, 2200 København N.

Ved auktionen vil der blive solgt alt fra kunstdonationer til forskellige gavekort, der bliver donoret til dette formål. Følgende kurdiske kunstner har bidtaget til auktionen med deres malerier.

Helle Pollas, sygeplejerske, fritidsmaler, donerer malerier. Art Selvi Sertdemir, kunstner, donerer malerier. Helle Pollas vil sørge for donationer af malerier fra Danmark og udlandet. Ronak Azeez, Gøteborg, udstilling og donation af hendes kunst. Belgin Yilmaz, kunstner, donerer malerier.

For kontakt til projektet til Rojava:

Gûl Özcan (52505644), sygeplejerske.

Zeynep Binici Cetinkaya (31315142), læge.

KURDISK KULTUR NYHEDER