DBP-medformand: Tyrkiets udryddelsespolitik fortsætter mod kurderne

DBP-medformand: Tyrkiets udryddelsespolitik fortsætter mod kurderne

Keskin Bayindir, medformand for Partiet for Demokratiske Regioner (DBP), talte med ANF om den aktuelle politiske udvikling i Mellemøsten i forbindelse med det kurdiske spørgsmål.

Dit parti oprettede krisekoordinationscentre umiddelbart efter, at de første borgere blev testet positiv for Corona. Kan du fortælle mere om det?

Vi har oprettet et krisekoordinationscenter sammen med de andre politiske partier i Kurdistan, civilsamfundsorganisationer og Den Demokratiske Samfundskongres (DTK). Dette var nødvendigt, så folket blev informeret om Corona, og hvordan de beskytter sig imod denne sygdom. Vi hjælper også folk der i nød, idet de ikke kan længere arbejde på grund af Corona-krisen.

I forbindelse med Corona-krisen har AKP/MHP-regimet vedtaget et nyt lov, der tillader løsladelse af ca. 90.000 fanger. Dette gælder dog ikke politiske fanger. Hvad siger du til det?

Mennesker, der har begået drab, voldtægt og vold mod kvinder frigives, mens politiske fanger sidder fortsat fængslet. Det er noget, som ikke er acceptabelt. Dette kommer ikke samfundet eller AKP/MHP-regeringen til gode.

Isolationen af ​​den kurdiske leder Abdullah Öcalan fortsætter på trods af Corona-krisen. Hvad er dine krav og forventninger?

At isoleringen fortsætter, bekymrer os meget. Vi deler denne bekymring med befolkningen i Kurdistan og i Mellemøsten. Öcalans politiske holdning er vigtig og er til gavn for samfundet.

Forsvarsstyrkerne i den kurdiske region i Syrien har stoppet deres operationer på grund af Corona-krisen, men tyrkiske angreb fortsætter i området. Hvad siger du til det?

Med udbruddet af Corona opfordrede De Forenede Nationer (FN) til en global våbenhvile. Mens kampene ophørte over store dele af verden, følger Tyrkiet ikke opfordringen fra FN.

De forsøger at ødelægge kurdernes resultater i Rojava. De angriber kurderne og forsøger at samle og lede de anti-kurdiske styrker i regionen. Det er en beskidt krigsførelse.

NYHEDER