DBP-medlem såret ved grænsen til Kobanê

DBP-medlem såret ved grænsen til Kobanê

DBP-medlem Semra Demir blev sammen med en gruppe fredelige demonstranter angrebet af militæret og politiet med tåregas i onsdags. Demir er kommet kritisk til skade efter at være ramt af en tåregas-kapsel.

De fredelige demonstranter har stået vagt ved grænsebyen Suruc, som grænser op til Kobanê, for at vise solidaritet med kampen i Kobanê, skriver Firatnews.

Siden medio september, hvor IS har omringet Kobané er der dagligt vagtskifte ved grænsen, da man ønsker at koalitionen snarest giver våben til de kurdiske guerillaer og at man åbner grænsen, så der kan sendes nødhjælp.

Semra Demirs situation er stadig kritisk

Efter at Demir blev hastet til Suruç statshospital i onsdags, blev Demir henvist til Mehmet Akif İnan Hospital i Urfa, hvor hun blev holdt i neurologi-afdeling. Der rapporteres at hun har fået en hjerneblødning.

I mellemtiden kom det frem, at Demir var blevet stoppet af den særlige indsatsgruppe i Suruç og her var hun blevet anklaget for at have organiseret protesten ved grænsen. Det er også rapporteret, at der bevidst var blevet rettet tåregas mod Demir fra tæt hold.

DBP er et projekt, der arbejder for et demokratisk selvstyre i forskellige dele af Tyrkiet.

Indland Udland