Der opfordres til enighed blandt kurdere

Der opfordres til enighed blandt kurdere

Kurderne i Europa har holdt en nationalkonference med henblik på at sikre enhed blandt kurdere.

Besime Konca, repræsentant for European Kurdish Women’s Movement (TJK-E), henledte opmærksomheden på vigtigheden af ​​sådanne konferencer og sagde: ”Desværre samles vi altid og taler, men der er ingen handling. Dette er problemet. Først og fremmest skal vi gøre dette klart. Nu skal vi stoppe med at tale og gå videre til handling.

Vi skal stå sammen

Osman Baydemir, HDP-medlem, sagde: ”I dag er der kamp i fire dele af Kurdistan. Der betales høje priser. Vi skal stå os sammen. Hvis vi ikke gør det, vil angrebene fortsætte.”

Osman: Lad os gøre Ehmedê Xanês drøm til virkelighed

Muhsin Osman, PUK-medlem, sagde, at kurdernes enhed skal være i sind og ånd: “Vi må modstå os besættelsen i ånd og sind. Ehmedê Xanês sætning, ‘Hvis vi ikke forener os, bliver vi blæst væk’ er stadig relevant i dag. Lad os gå sammen som kurdere og gøre Ehmedê Xanês drøm til virkelighed.”

Folk må afvise besættelsen

Den assyrisk-syriske repræsentant George Aryo sagde, at den tyrkiske invasion ikke kun forårsagede alvorlig skade på kurderne, men også på det assyriske folk og deres værdier i regionen. Alle folk skal modsætte sig besættelsen.

Den kurdiske kvindepolitiker Leyla Viyan berørte kvinders rolle og sagde: ”Som kvinder er vores mål både Kurdistans og kvinders frihed. Som kvinder er vores opfordring til alle parter og institutioner til at udvikle en fælles kamp.”

Video fra konferencen
NYHEDER Udland