Det tyrkiske parlament har igen ophævet tre folkevalgte politikeres immunitet

Det tyrkiske parlament har igen ophævet tre folkevalgte politikeres immunitet

De tyrkiske myndigheder har frataget tre parlamentsmedlemmer politiske immunitet. Det drejer sig om Enis Berberoğlu (CHP), Leyla güven og Musa Farisoglu (HDP).

Feykurd, Sammenslutning af Kurdiske Foreninger i Danmark, er dybt bekymret for Tyrkiets fremtid.

I en pressemeddelelse skriver de følgende:

”De mange anholdelser, som har fundet sted i løbet af foråret, ligner et nøje planlagt kupforsøg fra Erdogans side, hvor planen er at fængsle store dele af oppositionen, så de ikke kan kæmpe mod Erdogans regime. Enhver kritik og forsøg på at fremme menneskerettigheder og minoritetsrettigheder, ser Erdogan som en trussel. Dette foregår i en tid, hvor man oplever et USA i oprør, for at finde en vej, hvor race og rødder, ikke skal være grundlag for forskelsbehandling og segregering. Ligesom afroamerikanere i USA gennem tiden har været udsat for brutale mord og ulovlige anholdelser, så sker det samme mod kurdere, der alene bliver overfaldet, anholdt og slået ihjel af grunde, der er tilknyttet deres kurdiske rødder og sprog.

Vi må ikke glemme, at den forskelsbehandling og undertrykkelse, som kurderne er udsat for, er vigtig at bekæmpe og at kurdernes kamp, har mange paralleller med den modstandskamp, der foregår i USA i disse dage.

Vi opfordrer den danske regering til at tage konkret stilling til det videre samarbejde med Tyrkiet. Som en demokratisk retsstat og medlem af Nato og EU, har Danmark et ansvar for at bekæmpe undertrykkelse og drab på civile. Den danske regering kan ikke lukke øjnene for de brutaliteter, der foregår i Tyrkiet.

Vi kalder de danske medier til at gøre deres pligt og oplyse den danske offentlighed, om den bekymrende anti-demokratiske udvikling, der foregår i Tyrkiet.”

NYHEDER