Europa-Parlamentet forbereder en fordømmelse af den fortsatte undertrykkelse af HDP og oppositionen i Tyrkiet

Europa-Parlamentet forbereder en fordømmelse af den fortsatte undertrykkelse af HDP og oppositionen i Tyrkiet

Europa-Parlamentet (EP) afholder en samling tirsdag om tilintetgørelsen af oppositionen i Tyrkiet, især Folkenes demokratiske parti (HDP).

Medlemmer af Europa-Parlamentet vil tirsdag diskutere den tyrkiske regerings tilintetgørelse af oppositionen, især det vigtigste pro-kurdiske parti, og stemme om en beslutning torsdag.

I en debat med den højtstående repræsentant Josep Borrell er medlemmerne af parlamentet klar til at fordømme den langvarige nedbrydning af Folkets Demokratiske Parti (HDP). Dette er det tyrkiske parlaments tredjestørste parti, hvor tusinder af dets medlemmer hovedsageligt forsøges anklaget for terrorisme.

I årevis har den tyrkiske præsident Recep Tayyip Erdoğan beskyldt HDP for at være en politisk frontorganisation for det forbudte Kurdistans Arbejderparti (PKK). Tyrkiet har en lang tradition for at lukke politiske partier, der ses som en trussel, og har tidligere forbudt en række andre pro-kurdiske partier.

Politiske grupper er begyndt at forberede udkast til beslutninger fra mødet i Europa-Parlamentet. Grupperne præsenterer deres udkast frem til mandag aften, d. 5. juni.

Forhandlingssamtaler omkring udkastene vil blive ført indtil kl. 20 tirsdag den 6. juli.

Det forventes, at resultatet af møderne vil blive offentliggjort, og at det endelige beslutningsforslag vil blive officielt tilkendegivet torsdag kl. 16.30.

Kilde: Anonymous, 2021: EU to denounce continuous repression of the HDP and opposition in Turkey. ANF, 2. Juli, 2021

Oversættelse. Jesper Brandt

NYHEDER