Ezidi-mor: HPG reddede os

Ezidi-mor: HPG reddede os

Vezi Heci, en ezidi-mor, som stadig befinder sig på Sengal-bjerget opfodrer verdenssamfundet til at handle mod IS. En del af hendes kvindelige familiemedlemmer er enten blevet dræbt eller bortført, hvorefter de er blevet solgt som sexslaver. Tragedien i Sengal er ikke over og derfor skal der stadig handles for blandt andet at beskytte det ezidiske mindretal.      

Vezi Heci flygtede sammen med sin familie for at undgå den 74. massakre mod ezidierne, men på vejen fra sin landsby Ceme Tepe til Sengal-bjerget blev de stoppet af IS-medlemmer, som bad om deres våben, hvorefter de slap væk. ”Mens vi fik lov til at flygte efter at have afleveret vores våben beholdte de 44 andre mennesker, som havde gemt sig en vogn ved min fars hus,” siger Vezi Heci og fortsætter:

”Efter at have nærmet os Sengal mødte vi endnu en gang IS-folk, men vi nåede denne gang at flygte fra dem, mens de skød efter os. De råbte, at vi skulle stoppe, men vi stoppede ikke af frygt for at blive taget til fange eller dræbt. Lige nu befinder mine børn sig i Duhok. Jeg er her. Hvad skæbnen vil vise os er uklart.”

Hvis ikke HPG havde været der, hvem skulle så have hjulpet os

Ezidierne håber, at de en dag kan vende tilbage til deres landsbyer og beder derfor alle om fortsat at hjælpe dem, da situation stadig er meget kritisk. Vezi Heci tilføjede, at hvis det ikke havde været for HPG-geurillaerne, så var deres situation meget mere vanskelig end den var nu, for hvem skulle så have hjulpet dem. HPG kom dem til undsætning og det vil de som folk aldrig glemme. Vezi Heci siger således: ”Prøv at se alle disse flygtninge som befinder sig på bjerget. Alle er på den ene eller anden facon blevet hjulpet af HPG, for det var dem som kom os til undsætning, da det brændte på. Hvem vil komme og bidrage med mere hjælp? Jeg ved det ikke og er ikke særlig optimistisk på det punkt, men beder verden om at redde os fra IS’ tyranni. Jeg har ikke har set mine børn i fem måneder og håber, at de er ved godt helbred, men er samtidig bange for at det værste kan være sket”.

https://www.youtube.com/watch?v=ALA1kwXTQXM

Indland NYHEDER Udland