Faysal Sarıyıldız: Vi kan overvinde fascismen

Faysal Sarıyıldız: Vi kan overvinde fascismen

Den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, udskriver tidligt præsident- og parlamentsvalg den 24. juni. Dermed udskriver han valg halvandet år før tid.

Faysal Sarıyıldız fra HDP, der var til folkemødet i København, fortæller, hvorfor Erdogan har valgt at udskrive valg halvandet år før tid.

”Som I også ved, så har AKP, MHP og den dybestat Ergenekon i Tyrkiet annoncerede tidlig valg. Erdogan kan forudse Tyrkiets fremtid, da krisen i landet vil eskalere med tiden. I øjeblikket bruger han alle metoder for at beholde sin magt,” siger han.

Ifølge Faysal Sarıyıldız er Erdogans fascisme ikke kun rettet mod kurdere og alawitter, men for hele befolkningen.

”Erdogans fascisme er eskaleret i landet. Både folk inden for og uden for staten begynder at se ham som en trussel,” siger han.

Faysal Sarıyıldız oplyser, at hvis Erdogan ikke får det ønskede resultat til valget, venter der mørke dage for ham.

”Erdogan vil gøre alt for at vinde dette valg. Han vil snyde til valget. Hvis han ikke får det ønskede resultat, bliver han stillet foran en dommer,” siger han.

I øjeblikket truer Erdogan befolkningen, hvis de ikke deler den samme holdning som ham. Ifølge Faysal Sarıyıldız bør man ikke lade sig blive påvirket af Erdogans frygt.

”Alle skal stemme. Man skal ikke frygte for at stemme på HDP. Det er vigtigt, at vi kommer over spærregrænsen,” siger han.

Indland NYHEDER Udland