Frihed for den kurdiske leder Abdullah Öcalan og andre politiske fanger i Tyrkiet!

Frihed for den kurdiske leder Abdullah Öcalan og andre politiske fanger i Tyrkiet!

Kampagnen ’’Frihed til Abdullah Öcalan og fred i Kurdistan’’ har de seneste 18 år gennemført utallige demonstrationer, markeringer og henvendelser.

Siden kidnapningen af ​​Abdullah Ocalan har den kurdiske kvindebevægelse protesteret over hele verden og organiseret frihedskampagner og aktiviteter. Deres kampagner og aktiviteter er blevet positivt modtaget fra det internationale samfund, men den tyrkiske regering og de europæiske institutioner fortsætter med at insistere en grotesk og ulovlige politik vedrørende Abdullah Öcalan.

The Second International Peace Delegation organiseret af EU’s Turkey Civic Commission (EUTCC)) besøgte Tyrkiet mellem den 13. og 19. februar 2017. Delegationen bestod af 10 medlemmer fra Europa og Nordamerika, herunder medlemmer af Europa-Parlamentet og Europarådet, akademikere og journalister. Delegationen noterede sig, at Tyrkiet ikke har overholdt anbefalingerne fra Commitee for the Prevention of Torture vedrørende ulovlig og umenneskelig behandling af Abdullah Öcalan.

Den sidste underskriftindsamling blev afsluttet den 13. februar 2015 med 10 millioner og 363 tusind underskrifter indsamlet verden over.

Underskrivernes etniske- og religiøse mangfoldighed demonstrerer ifølge den kurdiske Kvindebevægelse i Danmark, at Öcalans frihed er et ønske fra mennesker verden rundt, der støtter grundlæggende rettigheder og fred rundt om i verden.

Kurdisk kvindebevægelse i Danmark stiller følgende krav:

– At afslutte isolationen af ​​alle politiske fanger, især den kurdiske folkeleder Abdullah Ocalan.

– Frihed til Abdullah Öcalan og afslutning på den årtier lange uretfærdige fængsling.

– Det er CPTs ansvar at gribe ind og mægle samt besøge Abdullah Öcalan.

– Europarådet skal presse Tyrkiet til at reagere positivt på det kurdiske folks krav om ligeværd og borgerrettigheder.

Indland NYHEDER