HDP: Embargo mod Maxmur skal ophøres

HDP-Amed provinspræsident Zeyat Ceylan siger, at folket i Maxmur-flygtningelejren ikke skal straffes på grund af den tyrkiske stats beskidte krig og tilføjer, at Kurdistans regering i Irak skal ophæve embargoen.

Den embargo, der blev pålagt Maxmur, trådte i kraft efter angrebet på en MIT-agent i Hewler den 17. juli sidste år.

Mennesker, der måtte bosætte sig fra Bakur til Maxmur i 1990’erne på grund af angreb fra den tyrkiske stat på deres landsbyer, har været under embargo af KDP i 7 måneder.

Den tyrkiske præsident Erdogan har presset den sydlige regering i Kurdistan i lang tid for at lukke Maxmur-flytgningelejren, som han betragter som en “terrorists lejr”.

Zeyat Ceylan protesterer embargoen mod Maxmur og siger, at folket i Maxmur bliver offer som et resultat af den beskidte krig, der bliver udført af den tyrkiske stat.

”Folk, der bor i Maxmur, måtte bosætte sig i Maxmur, fordi deres landsbyer blev brændt ned i 1990’erne. Maxmur var ikke deres første lejr. De skiftede mange lejre på grund af forfølgelsen af ​​den tyrkiske stat. Derfor kræver vi ophævelse af embargoen mod Maxmur,” siger Zeyat Ceylan.

Maxmur er under FN’s beskyttelse

Påmindelse om, at Maxmur er under FN’s beskyttelse, siger Zeyat Ceylan:

“Maxmur blev oprettet i 1998 af De Forenede Nationer (FN). FN bør træde ind og kræve forfølgelse af vores folk til at afslutte.”

NYHEDER