HDP’s folketingsmedlem Leyla Güven er i sultestrejke, siden 7. nov. 2018

HDP’s folketingsmedlem Leyla Güven er i sultestrejke, siden 7. nov. 2018

Folkets Demokratiske Parti (HDP) Hakkari MP og Demokratiske Samfundskongres (DTK) medformand Leyla Güven er blevet arresteret den 31. januar 2018 og kræves 34 års fængsel på grund af hendes udtalelser om, Tyrkiets Afrin-operationen mod kurderne i Syrien.

Leyla Güven afviste at gå til 3. retsmødet med håndjern den 7. november 2018.

Leyla Güvens advokat Reyhan Yalçındağ-Baydemir oplyser, at Leyla Güven kritiserer den umenneskelige uretfærdige behandling og isolation i fængslet mv. og krævede sin løsladelse, som blev afvist. Næste retsmøde er afsat til den 26. december 2018.

Under retsmødet meddelte Leyla Güven, at hun i protest mod den uretfærdige behandling og isolationen mod hende og andre politiske fanger herunder, PKK-lederen Abdullah Öcalan, går i sultestrejke på ubestemt tid.

Abdullah Öcalan har siden 11. september 2016 været under isolation, hverken hans familie eller advokater har ikke fået lov til at møde ham.

Leyla Guven meddelte, at hun påbegyndte en sultestrejke, og at hun ikke ville deltage i yderligere afhøringer på grund af de ulovlige afgørelser domstolene træffer.

“Denne isolation er ikke kun imod en person, men et helt folk. Som medlem af dette folk lancerer jeg denne protest. Isolering er en forbrydelse mod menneskeheden. Jeg vil fortsætte min protest, indtil domstolene standser deres ulovlige domme og isolationen afsluttes,” siger Leyla Guven.

Indland NYHEDER