IHD: 47 syge fanger døde i tyrkiske fængsler i 2016

IHD: 47 syge fanger døde i tyrkiske fængsler i 2016

Menneskerettighedsorganisation IHD oplyser, at 47 syge fanger mistede livet i tyrkiske fængsler i løbet af 2016.

Medlemmer af den tyrkiske Human Rights Association (IHD) i Istanbul afholdte en demonstration ved Galatasaray- Pladsen i Istanbul for at gøre opmærksom på situationen for syge fanger i hele Tyrkiet.

Med demonstrationen krævede IHD lukningen af de såkaldte F type isolationsfængsler. Demonstranterne stod med bannere, hvorpå navnene på fangerne, der mistede livet i fængsel i løbet af 2016, var skrevet.

Medlem af IHD’s fængselskommission, Zeynep Ceren Boztoprak, gjorde opmærksom på den fortsatte benægtelse og krænkelse af menneskerettigheder og ulovlig praksis omkring indsatte i fængslerne. Boztoprak fremhævede blandt andet, at man holder indsatte i håndjern under kropsvisitering og behandling, hvilket Boztoprak beskriver som en ulovlig praksis, der strider mod loven.

Ved demonstrationen læste IHD fængselskommissionens medlem, Taylan Bekin, pressemeddelelsen og fremhævede, at mange fanger, der ikke har helbredsproblemer, får alvorlige problemer i den følgende proces under fængselsophold på grund af ulovlige praksis såsom isolation, utilstrækkelig ernæring, manglende rengøring og hygiejne, nægtelse af behandling.

Bekin forklarede ydermere, at 47 indsatte mistede livet i tyrkiske fængsler i løbet af året af året 2016 og pointerede samtidigt, at den tyrkiske stat har underskrevet nationale og internationale konventioner.

Med hensyn til situationen for syge fanger opfordrede Berkin på vegne af IHD tyrkiske myndigheder til:

– At overholde menneskerettigheder for at forhindre yderligere dødsfald i fængsler.

– At forkaste den politik, der ignorerer situationen for syge fanger.

– At sørge for at syge fanger tilbydes tilstrækkelig og nødvendig behandling.

– At frigive syge fanger, der er i kritisk tilstand.

Indland NYHEDER