Invitation til debataften om Demokratisk Konføderalisme

Invitation til debataften om Demokratisk Konføderalisme

Kurdisk Kvindeforening inviterer til en debataften om Demokratisk Konføderalism. Der sker ved et arrangement i Den Demokratiske Kurdisk Folkeforsamling i DK’s lokaler i Valby – d. 03. april kl. 17 – 20.Hvad er Demokratisk Konføderalisme?

Det politiske system i Rojava, det nordlige Syrien, er baseret på deltagelsesdemokrati, feminisme og lokal selvbestemmelse. Disse principper er nogle af hjørnestene i dén politisk teori, der kaldes demokratisk konføderalisme.

I skyggen af den blodige borgerkrig har kurderne sammen med arabere, assyrere og andre etniske grupper i området etableret et multietnisk selvstyre, et statsløst demokrati. Udgangspunktet er principper for deltagelsesdemokrati, ligestilling mellem kvinder og mænd, et økologisk samfund og retten til lokalt selvstyre.

Der vil blive fortalt mere om demokratisk konføderalismes betydning for kvinders organisation, Rojavas demokratiske selvstyre og ambitionerne om at danne et demokratisk samfund uden statslige hierarkier.

Derefter følger en paneldiskussion og en diskussion om, hvordan vi kan blive inspireret af den kurdiske frihedsbevægelse, og hvordan vi kan begynde at opbygge noget lignende her i Nordeuropa.

Hvor og hvornår

Tidspunkt: Torsdag d. 03. April 2019 kl. 17.00-20.00

Lokalitet: DDKF-DK, Retortvej 45, 1 tv 2500 Valby

Forplejning: Kurdiskmad og sodavand mod betaling (Kontant eller MobilePay)

Pris: Arrangementet er gratis, men der er et begrænset antal pladser (først til mølle). Tilmeld dig via email: kurdiskkvindeforening1@gmail.com

Program

17.00: Åbningstale v/ Zeynep Binici

17.10: Demokratisk konføderalisme v/ Anne Dalum

17.20: Demokratisk konføderalisme (Jinoloji) v/ Mustafa Topal

17.50: Tommy Mørck

18.00: Debat

18.20 Pause

18.35: Diskussion

KURDISK KULTUR NYHEDER