IS-leder pågrebet i Nordsyrien

IS-leder pågrebet i Nordsyrien

SDF bekræfter den vedvarende styrke i deres partnerskab og deres urokkelige engagement i fortsatte fælles operationer med den internationale koalitions styrker i det nordlige og østlige Syrien.

På grundlag af det tætte partnerskab og udvekslingen af vitale data og efterretninger mellem Syriens Demokratiske Styrker (SDF) og den internationale koalition mod ISIS i regionerne i det nordlige og østlige Syrien, pågreb den internationale koalition lørdag d. 23. septemberlederen af terrororganisationen ISIS, Abu Halil al-Fad’ani i det nordlige Syrien.

Efter at han var taget til fange af koalitionen, tog Syriens Demokratiske Styrker Al-Fad’ani i forvaring. Afhøringerne gik derefter i gang. De fokuserer på hans involvering i forbrydelser mod befolkningen i Nord- og Øst Syrien, og hans orkestrering af terroraktiviteter på tværs af flere nationer, ifølge SDF Media Center.

“De syriske demokratiske styrker ønsker at understrege den vedvarende styrke i vores partnerskab og vores urokkelige engagement i fortsættelsen af fælles operationer med de internationale koalitionsstyrker i det nordlige og østlige Syrien, for at opnå en varig eliminering af ISIS-terrorceller,” hedder det i erklæringen.

Kilde: Anonymous, 2023: ISIS leader apprehended in North Syria. ANF, 27. Sep. 2023.Oversættelse: Jesper Brandt

NYHEDER Udland