KCK-medformand: Vi har modtaget et brev fra vores danske venner

KCK-medformand: Vi har modtaget et brev fra vores danske venner

I et interview med ANF fortæller KCK-formand, Cemil Bayik, om den anspændte situation mellem PKK og KDP i det sydlige Kurdistan.

I midten af april sendte KDP sine væbnede styrker til bjergtoppene over landsbyen Zînî Wertê i Qandilbjergene i Sydkurdistan. Området hører til den region, der kontrolleres af PUK.

KDP’s bevægelse bliver kritiseret for at tjene den tyrkiske stats interesser, der forsøger at besætte regionen som en del af sin folkedrabskampagne mod det kurdiske folk.

I den forbindelse siger Cemil Bayik følgende:

 ”Vores folk fra Europa, forfattere, kunstnere, intellektuelle, politikere og NGO’er ønsker, at der ikke skal være en krig mellem kurderne. I stedet skal der dannes en kurdisk union.”

Derudover siger Cemil Bayik, at de har modtaget et brev fra deres danske venner. I brevet står der, at der skal udvikles en dialog mellem de kurdiske partier. Der kræves, at de kurdiske partier er i solidaritet og ikke er i konflikt med hinanden.

”Vi respekterer disse anmodninger, vi ønsker at opfylde dem,” siger Cemil Bayik.

For nyligt skrev de danske politikere et åbent brev til de kurdiske politiske ledere. De opfordrede til, at en muligt intern konflikt blandt kurdiske styrker i det sydlige Kurdistan skulle ophøres.

Danske politikere skrev følgende:

“Som kurdiske venner, der bor i Danmark, overvåger vi konflikterne, der finder sted på det sydlige Kurdistans territorier. Med dette brev skal der udvikles en dialog mellem de kurdiske partier. Vi kræver, at de kurdiske partier er i solidaritet og ikke er i konflikt med hinanden.

Modsigelserne mellem kurderne svækker vores arbejde for det kurdiske folk i Danmark. Vi kan ikke forklare den danske offentlighed og samfundet, hvorfor kurderne støder sammen. Angreb mod det kurdiske folk fortsætter i stigende grad. Som det vides bruger den tyrkiske præsident Tayyip Erdoğan ethvert middel til at skabe modsigelser mellem kurderne. De ønsker ikke, at kurderne skal være forenede.

Konflikterne mellem kurderne tjener kun det kurdiske folks fjender. Dette vil føre til flere massakrer af kurdere. Vi håber, at de kurdiske ledere tager vores opfordring og efterspørgsel alvorligt og finder løsninger til at forhindre konflikter.”

* Mr. Mogens Lykketoft, den tidligere danske udenrigsminister for Socialdemokratiet og tidligere præsident for FNs generalforsamling

* Mr. Holger K. Nielsen, tidligere socialminister for Socialistisk Folkeparti, Danmark.

* Det danske parlamentets talsmand for udenrigsanliggender Michael Aastrup Jensen.

* Rasmus Nordqvist, medlem af det danske udenrigsudvalg.

* Søren Søndergaard, Enhedslisten.

NYHEDER