KCK: Unge fra Nordkurdistan bør tilslutte sig modstandsbevægelsen i Kobanê

KCK: Unge fra Nordkurdistan bør tilslutte sig modstandsbevægelsen i Kobanê

KCK har opfordret befolkningen i Nordkurdistan (tyrkisk Kurdistan) til at støtte den heroiske modstandsbevægelse i Kobanê. “Unge i Nordkurdistan skal gå til Kobanê og slutte sig til den historiske og hæderlig modstandsfolk i Kobane.”

KCK har udstedt en skriftlig erklæring, hvor man gør opmærksom på de nye stormløb mod Kobanê, som er lanceret af IS. Kampene mellem YPG og IS har stået på uafbrudt i to år. De seneste nederlag i Sydkurdistan (irakisk Kurdistan) har gjort, at IS har øget deres angreb på Kobanê.

I erklæringen skriver KCK: “IS opmuntres af den tyrkiske stat og deres holdning. Tyrkiet fuldender omringningen af Kobanê fra nord, og de leverer fortsat våben og logistisk støtte til IS. De er derfor medskyldige i de massakrer, der udføres af IS.”

Kobanê kæmper heroisk for det kurdiske folk og alle folkeslag i Mellemøsten

I erklæringen sammenligner KCK modstanden i Kobanê mod IS, som da kommunisterne i Stalingrad modstod nazisterne under Anden Verdenskrig. “Kobanê er også symbolet på Rojava-revolutionen og i virkeligheden er det også en del af Nordkurdistan. Unge fra nord skal gå til Kobanê og slutte sig til den historiske og hæderlige modstand.”

Afsluttende står der i erklæringen, at man vil kæmpe for at få dannet nogle demokratiske stater i Mellemøsten med fokus på religiøs og kulturel mangfoldighed.

Kilde: Firatnews.com

Indland Udland