Bayik: Folk i det nordlige Syrien skal forberede sig på krig

Bayik: Folk i det nordlige Syrien skal forberede sig på krig

Ifølge Cemil Bayik, som er medformand for KCK, skal folk i det nordlige Syrien forberede sig på krig.

ANF talte med Cemil Bayik om den seneste udvikling. Her er et uddrag af interviewet:

“Den tyrkiske stat forsøger at nå sit mål ved at hævde, at “vi intet har imod kurderne, men vi er imod PKK, og vi bekæmper kun dem”. I hele deres historie har tyrkisk fascisme haft til sigte at ødelægge kurderne.

Tyrkiets had er ikke kun mod kurderne i Bakur (Nordkurdistan) eller PKK, det er rettet mod det hele det kurdiske folk. Denne virkelighed ses tydeligt i Bashur (Sydkurdistan) og Rojava (Vestkurdistan). Nogle kurdere i Rojava og Sydkurdistan siger: ‘Det er rigtigt, at den tyrkiske stat angriber os, fordi PKK er her. Hvis PKK ikke eksisterede, ville sådanne angreb ikke finde sted. ”For dem, der mener det, vil jeg gerne påpege situationen i Libyen. PKK er ikke i Libyen, men alle ved, at Tyrkiet er årsagen til problemerne der. Derfor handler det ikke om tilstedeværelsen af PKK.

Folk skal forberede sig på krig i det nordlige Syrien

Tyrkiet taler i øjeblikket om en ‘fredskorridor’. I øjeblikket lever folket i det nordlige og østlige Syrien i broderskab. De ønsker at skabe og udvikle deres eget demokratiske system. Tyrkiet er en fjende af demokratiet.

Når Tyrkiet fortsat taler om at invadere det nordlige Syrien, siger de også: ‘Vi vil ødelægge denne region og bosætte flygtninge fra Syrien der.’ Samtidig planlægger de at indsætte sine egne militser der. Vi kan se gennemførelsen af denne plan i Afrin.

Det er nu nødvendigt at opbygge selvforsvarsstyrker mod en tyrkisk invasion. Hvis dette ikke sker, vil der være en stor fare. Det ser ikke ud til, at freden vil blive sikret i Syrien i den nærmeste fremtid. Derfor bør både folket og forsvarsstyrkerne i det nordlige Syrien forberede sig på krig.

Kurderne skal sammen med araberne modigt modsætte sig den tyrkiske invasion. Den tyrkiske stat ønsker at ødelægge forholdet mellem den kurdiske og den arabiske befolkning.

De vil nu bruge nogle militsgrupper arabere til besættelsen af det nordlige og østlige Syrien. De siger, at de vil bosætte araberne, der er flygtet til Tyrkiet. De vil gentage, hvad de gjorde i Afrin. Alle ved, hvad den tyrkiske stat gjorde mod befolkningen i Afrin. Hvis Tyrkiet invaderer det nordlige Syrien, vil det være værre end i Afrin. Alle skal forstå det. Derfor skal alle midler bruges til at styrke modstanden mod en tyrkisk invasion”.

Indland NYHEDER Udland